شلبت شكير رئيس كميته داوران فدراسيون جهاني در گفتگو با روابط عمومي فدراسيون اظهار داشت : در اكثر سمينار ها و دوره هاي داوري جهان حضور داشته ام و داوري هاي خوب و بدي را از نزديك مشاهده نموده ام اما درايران داوران بسيار خوب هستند .
وي افزود : ايران تيم قدرتمندي در جهان دارد و در مقابل برترين هاي تكواندو دنيا هميشه پيروز و برتر ميدان بوده است و وجود تعداد زياد مسابقات و ليگها ، يكي از دلايل خوب بودن داوري در ايران است .
شكير گفت : از زمان حضور دكتر چو (رئيس فدراسيون جهاني ) عدالت زيادي وارد تكواندو شده و انتخاب داوران نيز از اين امر مستثني نبوده ، پيش ازاين انتخاب داوران جنبه سياسي داشته و افراد با استفاده از نفوذ خود در ميادين حضور مي يافتند .
رئيس كميته داوران فدراسيون جهاني ادامه داد : با ورود سيستمهاي الكترونيكي و بازبيني فيلمها عدالت در مسابقات رعايت مي شود . ضمن آنكه علم روز ، تسلط به زبان انگليسي و آشنايي به قوانين براي داوران بسيار مهم است .
وي گفت : براي انتخاب داوران المپيكي دوره هايي را در اروپا ،آمريكا ،آفريقا و آسيا برگزار مي كنيم كه ازميان آنها 65 داور براي حضور در المپيك گزينش مي شوند .
شكير در مورد انتخاب داوران در دوره گوانگژو چين كه چندي ديگر برگزار مي شود از انتخاب 5 داور ايراني خبر داد و گفت : با رعايت عدالت 5 داور را از ايران براي مسابقات انتخابي در قاره هاي مختلف گزينش مي كنيم اما تعداد داوران ايراني حاضردر المپيك معلوم نيست به دليل آنكه براي حضور يا حذف ورزشهاي مختلف در المپيك بعدي در سال 2013 راي گيري انجام مي شود به همين دليل فدراسيون جهاني نمي تواند پيشنهادات در مورد داوري را از فدراسيونهاي كشورهاي مختلف بپذيرد .
وي در خصوص استفاده از كلاه الكترونيكي در المپيك لندن اظهار داشت : چندين سال براي ورود هوگوي الكترونيكي به دنياي تكواندو طول كشيد تا اين هوگوها در مسابقات مورد استفاده قرار گيرد و در سال 2005 براي نخستين بار آزمايش شد اما به دليل آنكهWTF هيچ گونه اشتباهي را درمسابقت نمي پذيرد كلاه الكترونيكي هم بايد مورد آزمايش قرار گيرد كه اين نياز به زمان بيشتري دارد و در المپيك لندن استفاده نمي گردد .
وي گفت : در مسابقات قهرماني جهان در دانمارك در سال 2009 و مسابقات جام جهاني در ارومچي چين در سال 2010 از 3 دوربين در مسابقات استفاده گرديد اما در المپيك لندن از 5 دوربين در مبارزات استفاده مي كنيم .
شكير به اجراي قوانين جديد در تكواندو اشاره كرد و گفت : پس از كسب 12 امتياز برتري ، مسابقه ادامه پيدا نمي كند ، ضربات چرخشي يك امتياز دارد و اگر ضربه به سر زيبا باشد 4 امتياز به تكواندوكار تعلق مي گيرد و در حالتي كه بازيكن از مربي خود بخواهد كه در حين مسابقه از كارت خود استفاده نمايد ، داور به تكواندوكار اخطار مي دهد .
وي در خصوص مسابقات جايزه بزرگ گفت : بهترين بازيكنان و داوران در اين مسابقات حضور داشتند و مسابقات به صورت حرفه اي بود و جذابيت زيادي داشت اما قوانين فدراسيون جهاني در آن مورد اجرا قرار نگرفت و با وجود هيجان بسيار و برگزاري اين مسابقات با اين قوانين بايد به تصويب مجمع برسد تا در رقابتهاي تكواندو مورد استفاده قرار گيرد .
تاريخ ارسال:يکشنبه 19 دي 1389 - 10:31
کد:1611
تعداد بازديد:
567