این روش در مواردی خاص و معمولاً در بیماران ، با نظارت کامل پزشک به کار می رود ، اما متاسفانه ، برخی از ورزشکاران ، به ویژه در نزدیکی مسابقات و بدون توجه به پیامدهای آن ، از این روش استفاده می کنند . تا کنون پزشکان و متخصصان تغذیه بهره گیری از چنین روش هایی را توصیه نکرده اند . اما یافته های برخی از مطالعات دیگرنشان می دهد که پهنای استخوان ،حجم بدن و همچنین ،سن بلوغ جنسی ورزشکارانی که از رژیم غذایی بسیار محدود استفاده کرده اند کاهش یافته و همچنین ، کمبود انرژی در این ورزشکاران ، گذشته از افت عملکرد ، مشکلات روانی و خلقی نیز پدید آورده است .
ورزشکارانی که با چنین روش ها یی اقدام به کاهش وزن بدن خود می کنند ، حتی با دو ساعت استراحت پس از تمرین ، باز هم احساس خستگی شدید می کنند و قادر به پی گیری کامل دوره تمرینی نخواهند بود . از سوی دیگر ،از کارایی سیستم قلبی – تنفسی این ورزشکاران کاسته می شود و احتمال آسیب پذیری نیز افزایش می یابد.
فعالیت شدید و دراز مدت سبب افزایش دمای رکتال این ورزشکاران (حتی تا 42 درجه سانتی گراد ) می شود و نیز سطح میو گلوبین خون شان به بیش از 50 میلی گرم بر لیتر می رسد .
از نظر پزشکان و متخصصان علم تغذیه ، این شیوه کاهش وزن نگران کننده ترین روش به شمار می رود . در مجموع ، این روش سبب مشکلات گوناگونی می شود از جمله :
1- اختلال در عملکرد مثانه و کاهش سطح کلسترول مفید خون
2- اختلال در عملکرد سلول های خونی
3- عفونت روده و لوزالمعده (پانکراس )
4- باهث کاهش حجم خون و بی نظمی قلبی و حتی مرگ ورزشکار می شود .
که همه این عوامل می توانند علت افت عملکرد هوازی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل (که به صورت تدریجی کاهش وزن داشتند ) باشند .
در همین زمینه ، گروه دیگری از پژوهندگان نتایج مشابهی را گزارش کردند .
آن ها نشان دادند که کاهش سریع وزن ، نسبت به کاهش تدریجی آن ، آثار ناگوار بیش تری بر استقامت عضلانی کشتی گیران وارد می آورد که ممکن است به دلیل کاهش وزن بیش تر ، تحریکات عصبی و کاهش حجم پلاسما باشد . همچنین نشان داده شد که به ازای یک درصد کاهش وزن از طریق آب بدن ورزشکار ، حرارت عمقی بدن سه دهم تا نیم ( 3/0- 5/0) در جه فارنهایت افزایش می یابد که چه بسا عملکرد را در اثر خستگی زود رس با مشکل مواجه کند .
تاريخ ارسال:شنبه 7 خرداد 1390 - 12:48
کد:2110
تعداد بازديد:
1272