نتایج بررسی ها نشان می دهد که در پی افزایش شدت تمرین یاافزایش حجم آن به منظور کاهش وزن ، تغییرات منفی ایمونولوژیک در ورزشکاران روی می دهد.
برخی از پژوهش ها کاهش غلظت ایمونوگلوبین A بزاق رابه دنبال تمرینات طولانی مدت و شدید دوتا چهارساعته گزارش کرده اند .
افزاش شدت تمرین برای کاهش وزن گهگاه موجب بروز عفونت مجاری فوقانی تنفسی (URTI) در ورزشکاران می شود. از این گذشته ، بر اثر تمرینات شدیدی که در فصل مسابقات برگزار می شود ، ویروس هایی مانند کوکساکیا ، اکو و کرونا فعال شده ، یا فعالیت شان تسهیل می شود . هنچنین ، به علت کاهش ایمونوگلوبین A بزاق ،شرایط برای ابتلا به عفونت و بیماری هایی مانند التهاب حنجره ، تب ،درد عضلانی و التهاب مجاری تنفسی در ورزشکاران افزایش می یابد.
از سوی دیگر ،تهویه ی ریوی ورزشکارانی که با پرداختن به تمرینات شدید ، قصد کاهش وزن دارند ، افزایش می یابد . این فرایند ضمن تغییر مقدار میکرو ارگانیزم موجود در هوای تنفسی که وارد بدن می شود ، باعث شکسته شدن مولکول های ایمنی به علت خشکیدن ترشحات مجاری هوایی ،کاهش میزان بزاق ، تغییر ایمونوگلوبین A و مخاط ترشحی می شود .
تاثیرات روانی کاهش سریع وزن بدن
گذشته از مشکلات جسمی ، تغییرات خلق و خوو برخی اختلالات روانی نیز می توانند بر سلامتی و عملکرد ورزشکار تاثیر نامطلوب بگذارند . سرپوش نهادن بر هیجانات ، وسواس، کاهش عزت نفس ، ترس از چاق شدن و تجمع اضافی چربی ، ناتوانی در حفظ وزن مطلوب و مشکلات مربوط به تصویر ذهنی از بدن ،همگی می توانند نتیجه ی کاهش سریع وزن بدن در ورزشکاران باشند . انجمن روان شناسان آمریکا دو اختلال تغذیه ای وابسته به روان رادر ورزشکارانی که ناگزیر به کاهش سریع وزن در کوتاه مدت می شوند ،گزارش کرده اند که عبارت اند از :
1- بی اشتهایی عصبی
2- پراشتهایی عصبی
ادامه دارد ...........
منبع : فیزیولوژی کاهش وزن در رشته های وزنی
نویسنده : دکتر بهمن میرزایی – حمیدرضا قزلسفلو
تاريخ ارسال:شنبه 7 خرداد 1390 - 12:55
کد:2111
تعداد بازديد:
620