Farsi | English

     شنبه 2 آذر 1403

کلام روز


امام صادق علیه‌السلام فرمود: مؤمن جز به سه خصلت نیک نشود: فهم عمیق در دین، اندازه‌دارى نیکو در زندگانى و بردبارى بر ناگوارى


تبلیغات



.

     

نقش انعطاف پذيري براي تکواندوکاران زن

انعطاف پذيري در کنار سرعت و چابکی جزو اصلی ترین فاکتورهای ورزش تکواندو محسوب می شود.

به گزارش سایت فدراسیون تکواندو؛

از طرفی همچون قابلیتهاي دیگر جسمانی اعم از قدرت، استقامت قلبی- تنفسی، استقامت عضلانی و ترکیب بدنی انعطاف پذیری از عوامل مهم در تامين آمادگي جسماني اصلي و بهبود دهنده عملكرد عضلاني تکواندوکاران زن به شمار مي آید. بمنظور مطالعه درباره اين عامل مهم بحث خود را روي چهار سرفصل به شرح ذيل متمركز مي نمائیم.

1- تعريف واژه انعطاف پذيري
2- محدود كننده هاي ساختاري انعطاف پذيري
3- توسعه و پيشرفت انعطاف پذيري در تکواندو کاران زن
4- رابطه انعطاف پذيري با عملكرد حركتي و ورزشي

تعريف انعطاف پذيری

انعطاف پذیری به معنای دامنه حرکتی مفصل. واژه انعطاف پذيري به بخش اشاره می نماید. نخست انعطاف پذيري ايستا و دوم انعطاف پذيري پويا.

انعطاف پذيري ايستا: محدوده حركت در اطراف مفصل بعنوان انعطاف پذيري ايستا تعريف شده است و اين نوع انعطاف پذيري را مي توان بصورت دقيق تري توسط وسيله اي به نام انعطاف سنج ، اندازه گيري نمود . اين نوع از انعطاف پذيري ، به اين دليل ايستا نام گرفته كه در هنگام اجراي عملي مقدار كار مربوطه در روي صفحه مدرج حركتي در ناحيه مفصل قابل رويت و اندازه گيري است.

انعطاف پذيري پويا: اين نوع انعطاف پذيري بعنوان مقابله يا مقاومت مفصل در برابر حركت و محرك تعريف شده است. به بيان ديگر اين نوع انعطاف پذيري فقط مربوط به تغيير حركت كامل مفصل نبوده بلكه با نيروهايي كه در برابر هر نوع تغيير حركت موجب ايجاد مقاومت مي شوند سرو كار دارند. از آنجائيكه اندازه گيري اين نوع نوع انعطاف پذيري مشكل به نظر مي رسد ، در اين نوع از انعطاف پذيري در تربيت بدني كمتر مورد توجه و ارزشيابي قرار مي گيرد.

محدود كننده هاي ساختاري انعطاف پذيري
محدود كننده هاي ساختي و ساختاري انعطاف پذيري عبارتند از:

1-استخوان هاي موجود در مفصل
2-حجم و اندازه و تعداد عضلات موجود در مفصل
3-غضروف و ساير اجزاي دروني مفصل
4-تاندون و ساير بافت هاي همبند در منطقه
5-پوست و عوامل پوششي

محدوديت هاي ساختاري استخوان منحصر به بعضي از مفاصل از خمله مفاصل لولايي مانند مفصل زانو و آرنج پا و دست است. با وجود اين در انواع مفاصل از جمله مفاصل لولايي نوع خاصي از نسوج و بافت نرم سبب محدوديت اصلي دامنه حركت مفصل مي گردد و از آنجائيكه انعطاف پذيري مي تواند از طريق تمرين و فعاليت حركتي تغيير يابد ، به همان نحو محدوديت هاي نسوج نرم نيز ممكن است تغيير يابد. و دليل اين امر نيز مربوط به طبيعت ارتجاعي پاره اي از بافت هاي موجود مي باشد. اطلاعات اين جدول مربوط به مچ پای گروهی از تکواندوکاران استان تهران است.

بررسي ساختاري مقاومت در برابر انعطاف پذيري

عضله 53%
مفصل 50%
تاندون 18%
پوست 7%

توسعه و پيشرفت انعطاف پذيري در تکواندو کاران زن
انعطاف پذيري نه فقط در اجراي مهارت هاي ويژه حركتي تکواندو همچون نریوچاگی، موم دولیوچاگی، یوپ چاگی اهميت داشته، بلكه پيشرفت هاي اخير طب ورزشي مويد اين نكته است كه انعطاف پذيري در تامين تندرستي و سلامت عمومي و بهبود و ارتقاء آمادگي جسماني نيز از اهميت ويژه اي برخوردار است. مثلاً تمرينات ورزشي و بخصوص كششي بصورت موفقيت اميزي در ناراحتي هايي مثل پائين آمدن تنش عمومي و استرس، بهبود و كارائي عملكرد عصب و عضله ، و بهبود دردهاي تحتاني در ناحيه ستون فقرات بانوان بسيار خوب توصيه شده است.

رابطه انعطاف پذيري با عملكرد حركتي و تمرينات ورزشي
بهترين نوع تمرينات ورزشي كه براي انعطاف پذيري عضلات و مفاصل بدن با عنوان تمرينات كششي معروف هستند.

تمرينات كششي در نهايت تنش و استرس فكري را از بين برده و انسان را براي انديشيدن بهتر و تفكري عميق تر آماده مي سازند.در مهارت های پیشرفته تکواندو در مسابقات، انعطاف پذیری می تواند نقش بسزائی در افزایش عملکرد ورزشی تکواندوکاران زن داشته باشد. از اینرو کارشناسان ورزشی توصيه مي كنند كه تمرينات كششي و نرمش ها بخشی از تمرینات روزانه تکواندوکاران قرار گیرد، زيرا تمرينات كششي و انواع نرمش ها خود بعنوان عامل موثري در حفظ سلامت و بالا بردن توان جسمي و رواني هستند و تکواندوکاران با انجام كشش هاي مرتب و منظم روزانه به تاثيرات فيزيولوژي زيادي دست خواهد يافت.

انجام تمرینات انعطاف پذیری خستگي هاي عضلاني را كاهش داده و بدن تنش كمتري را احساس مي كند. انعطاف پذیری سبب می گردد هماهنگي عضلات با يكديگر افزايش يابد به نحوي كه هر عضله در اجراي حركت بهتر و راحت تر عمل مي كند. نقش انعطاف پذیری در اجرای بهتر حرکات در کیوروگی به خوبی مشخص گردیده است. این امر بدان معنا است که امكان حركت به شكل بهتر و كاملتري براي بدن در نمايش ضربات پیشرفته فراهم مي شود. انعطاف پذیری آسيب جسمي را كاهش و با عادت پذيري عضلات به تمرينات كششي قابليت آنان در اجرای عملکرد را در سطح بسيار بهتري قرار می دهد. تجربیات نشان می دهد با انجام تمرینات کششی مطلوب در ابتدا و انتهای تمرینات دیگر تکواندوکاران زن دچار درد شديد عضلاني نمی شوند.

تمرينات كششي موجب كاهش صدمات و آسيب وارده به عضله و مفصل ران گردیده و سبب می گردد تکواندوکاران طول عمر بیشتری را در دوره قهرمانی تجربه نمایند. بر اساس تحقیقات علمی انعطاف پذیری تا حدود بسیار زیادی می تواند در جلوگیری از پوکی استخوان در تکواندوکاران زن بالای 50سال نقش مهمی ایفا نماید. تامين سلامت و تندرستي تکواندوکاران مبتدی رابطه مستقیم با میزان تمرینات انعطاف پذیری آنان دارد. تمرينات كششي و نرمش هاي روزانه موجب افزايش ميزان آمادگي جسماني تکواندو کاران گردیده و قدرت تسلط بر سيستم جسماني را در میان تکواندوکاران حین اجرای نمایش و در زندگی روزانه افزايش خواهد داد. تمرينات كششي مي تواند تاثیر مستقیمی بر شرایط روحی و روانی تکواندوکاران زن شرکت کننده در تمرینات تکواندو بگذارد. کشش آمادگي رواني را ارتقاء داده و عملكرد سيستماتيك گردش خون و تنفس را بهبود می بخشد. تمرينات كششي منظم روزانه زنان تکواندوکار فشار خون بدن را تنظيم و آن را كاهش مي دهد.
با بهره گیری از تمرینات انعطاف پذیری در زنان تکواندو کار، سوخت و ساز بدن و متابوليسم سلولي آنان بهتر شده و نهايتاً عليرغم تغذيه بهتر ميزان توليد انرژي با عملكرد روزانه هماهنگ و تنظيم خواهد شد.


سید محمدعلی مویدی-مدرس دانشگاه تکواندو

تاريخ  ارسال:پنجشنبه 25 مهر 1392 - 11:05

کد:3439-1403


 اخبار مرتبط:





  نظر شما در رابطه با اين خبر
 نام و نام خانوادگی :
 پست الکترونيک:
 شماره تماس:

 آی پی شما:

 
 دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت فدراسیون در وب سایت منتشر خواهد شد.
 پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
 پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
 


 


    امكانات


رويداد پيش رو



گفت و گو


عاشورزاده: برای تیم‌ملی در رقابت‌های جهانی آرزوی موفقیت می‌کنم/ هدفم حضور در المپیک 2020 است

سروی: هدف‌گذاری ما کسب مدال در منچستر است/ دنبال کسب سهمیه المپیک از طریق مسابقات قاره‌ای هستیم

 آرشيو گفت و گو

یادداشت


تقدیر رییس فدراسیون جهانی تکواندو از ایران

 آرشيو یادداشت

گزارش


نگاهی به عملکرد موفق تکواندو در سال 1397/ ثبت رکورد برگزاری 7 رویداد بین المللی در کارنامه تکواندو ایران

 آرشيو گزارش









صفحه نخست
تاريخچه تكواندو
اعضا هيئت رئيسه
كميته هاي ستادي
هيئت هاي استاني
قوانين كيوروگي
قوانين پومسه
قوانين هانمادانگ
كيوروگي
پومسه
هانمادانگ
كل اخبار
آرشیو اخبار
اخبار استان ها
گفت و گو
گزارش
یادداشت
نشريه تكواندو
بانوان
سازمان ليگ
تیم های ملی
وزارت ورزش و جوانان
کمیته ملی المپیک
كميته آموزش
كميته داوران
كميته مربيان
كميته فرهنگي
كميته استانها
كميته روابط عمومي
كميته روابط بين الملل
كميته مسابقات
كميته آزمون
كميته توسعه همگانی
كميته قضایی
گزارش تصويري
بازيهاي المپيك
قهرماني جهان
جام جهاني
بازيهاي آسيايي
قهرماني غرب آسيا
باشگاههاي آسيا
بين المللي دهه فجر
پاراتکواندو
بازیهای آسیایی
جام باشگاه های آسیا
نظامیان جهان
مرکز جهانی تکواندو
بانک شهدای تکواندو
تالار مدال آوران
تالار افتخارات
دانشگاه علمی کاربردی
پيوندها
ارسال اخبار
پرسش و پاسخ
تماس باما
ویدئوهای تکواندو
جستجو
آئين نامه
اطلاعیه و بخشنامه

آدرس: تهران - خيابان شريعتي - خيابان شهيد ميرزاپور (خيابان سهيل سابق) كوچه شهید طاهری - روبروي مجتمع مسكوني سبحان - فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران
شناسه پستي:
1931747674         تلفنخانه :3-22242441    
ساعات كار فدراسيون تكواندو : شنبه الي چهارشنبه : 00: 8 لغايت 16:00      پنج شنبه : تعطیل

© کليه حقوق خبری و تصويری اين سايت متعلق به فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران می باشد. استفاده از مطالب با ذكر منبع آزاد است.

  
 Free Page Rank Tool