Farsi | English

     يكشنبه 3 آذر 1403

کلام روز


امام صادق علیه‌السلام فرمود: مؤمن جز به سه خصلت نیک نشود: فهم عمیق در دین، اندازه‌دارى نیکو در زندگانى و بردبارى بر ناگوارى


تبلیغات



.

     

ضمانت بهشت

پيامبر صلى الله عليه و آله:
شش چيز را براى من ضمانت كنيد تا من بهشت را براى شما ضمانت كنم، راستى در گفتار، وفاى به عهد، بر گرداندن امانت، پاكدامنى، چشم بستن از گناه و نگه داشتن دست از غير حلال).

اِضمَنوالى سِتّا مِن اَنفُسِكُم اَضمَن لَكُمُ الجَنَّةَ اُصدُقُوا اِذا حَدَّثتُم وَأوفُوا اِذا وَعَدتُم وَاَدُّوا اِذا ئتُمِنتُم وَاحفَظوا فُروجَكُم وَغُضّوا اَبصارَكُم وَكُفّوا اَيديَكُم.
(نهج الفصاحه، ح )


مقالات پزشکی و بهداشتی :

**** آیا روزه برای بدن مفید است

اگر بخواهیم به طور واقعی وبدون نظرات شخصی یا کاری وبا دید بدون تعصب ومنصفانه از نظر پزشکی آثار عدم مصرف تغذیه به مدت 17 ـ 12 ساعت در کالبد انسان را بررسی کنیم خواهیم دید که برخی از خواص معجزه آسای روزه داری وبه قولی گرسنگی با ایمان معبود، حتی با مصرف دارو نیز قابل مقایسه نیست.

اینک به برخی از این فواید اشاره می کنیم:

1.دستگاه قلب وعروق : یکی از مفید ترین فواید روزه داری، بر دستگاه قلبی عروقی است ، قلب انسان در دقیقه به طور میانگین 72 ضربه می زند واز این طریق جریان خون را از قلب به کلیه ، عروق واعضای بدن منتقل می کند یعنی در واقع با انقباض بطنهای قلبی ، خون سرشار از مواد غذایی از قلب به ریه ها منتقل می شود وپس از اکسیژن گیری مجدداً به قلب بازگشته وبا پمپاژ بعدی به مغز وکلیه ها وسایر اعضای بدن انسان می رسد. این عملیات به ظاهر ساده وانتقال مواد غذایی توسط خون که از طریق انقباض قلب صورت می گیرد بدینگونه است که : قلب انسان در دقیقه72 ضربه ودر روز 50 هزار ضربه ودر سال 18 میلیون بار تپش می کند. در نتیجه می بینیم که این عضو کوچک با این همه فعالیت در طی روز نیاز به استراحت وتجدید قوا دارد تا از بار قلبی کاسته شود.

با روزه داشتن بخشی از فشارهای غذایی به قلب که در طی سال ایجاد می شود کاسته شده وحداقل برای یک ماه به استراحت می پردازد. این استراحت قلبی همراه با تخلیه چربی از قلب وعروق نیز همراه است وبخشی از چربیهای رسوب کرده ودر عروق کرونر قلبی که به صورت آترواسکروز( سفت شدن عروق بدن ) تجزیه شده واز داخل عروق کنده می شوند و وارد جریان خون شده وبه صورت کالری وحرارت از بدن خارج می شود.

همانگونه که در بیمارستان به بیمارانی که چربی خون بالایی داشته ویا دچار سکته های قلبی ومغزی شده اند توصیه می شود از حجم غذای مصرفی کاسته وبه استراحت قلب وآرامش آن توجه کنند، همچنین از آنجایکه که تعداد وعده های غذایی در شبانه روز ومیزان مصرف نمک در ماه رمضان کاهش می یابد در نتیجه فشار خون روزه داران نیز در حد متعادل وطبیعی حفظ می شود.

از طرفی در ماه مبارک رمضان که همانا ماه خداوند وپیامبر وقرآن است نوعی آرامش روحی ومعنوی به قلب ومغز دست می دهد که انواع استرسهای روزمره واضطراب ونگرانیها را از قلب وعروق مهار کرده واز فشارهای روحی قلب کاسته می شود.

2.دستگاه گوارش: این دستگاه که همان دهان ومری ومعده وروده ها وکبد وطحال هستند در طی سال دچار انواع آسیب های غذایی ومسمومیتهاوعفونتهای روده ای وانگلی وغیره می شود وحتی دقیقه ای استراحت مکانیکی وعصبی ندارد، زیرا وقتی یک وعده غذا میل می شود واز مری ومعده گذشته وبه روده ها می رسد وسپس مواد تجزیه شده اش از طریق سیاهرگ باب به کبد رفته ودر آنجا سم زدایی وتغییرات گیلکوژنز صورت گرفته و به قلب وریه ها می رود به طور میانگین 8 ساعت طول می کشد وفرد مجدداً وعده های غذایی دیگر را مصرف می کند بدون اینکه رعایت این ساعات بشود.

در نتیجه در تمام 24 ساعت دستگاه گوارش در فعالیت های بیوشیمی وهورمونی ومکانیکی است ومواد قندی وچربی وپروتئینی و ویتامینی را هضم وجذب می کند ومعمولاً غذاها ی قندی وچربی را در بدن به صورت بافت چربی باقی می گذارند وسبب چاقی و اختلالات گوارشی می شوند. برای اینکه از این عوارض در امان باشیم یکی از بهترین اقدامات، روزه داشتن همراه با آرامش روانی و ورزشهای روزمره وتغذیه صحیح است .

بدین منظور در طی یک ماه روزه داری ورعایت کردن میزان غذای مصرفی در افطار وسحر می توان افزون بر استراحت دادن دستگاه گوارشی ، به ویژه کبد و معده وخروج مواد سمی وزاید از دستگاه گوارش، به خداوند منان نیز نزدیکتر شده وبا پرهیز از غذا خوردن بر میزان صبر واراده وقوت روحی خود افزود. برای اینکه از فواید طبی روزه داری به بهترین وجهی استفاده کنیم باید میزان غذای مصرفی در افطار کم وسبک وقابل هضم بوده ودر طی یک ساعت وآرام آرام میل شود. باید در نیم ساعت اول پس از اذان مغرب مایعات بیشتری مصرف شود وسپس غذاها ی نرم از جمله سوپ وفرنی وخرما وچای ودر ادامه غذای جامد، آن هم به گونه ای که پر چرب وسرخ شده نباشد.یعنی مصرف اغذیه به صورت خورشت وکبابی باشد تا هضمی آسان داشته وسوء هاضمه به دنبال نداشته باشد. زیرا حدوداً پس از 8 ساعت نیز باید مجدداً از غذای سحر استفاده کرد وبهتر است غذای سحری کم حجم اما پر انرژی باشد. باید از افطار تا سحر از مایعات بیشتری استفاده کرد. ( مثلاً سوپ، شیر وچای کم رنگ و ولرم وآب میوه و... )


در طی روز نیز بهتر است از تحرکات بدنی به صورت پیاده روی ونرمشهای سبک خانگی نیز بهره مند شوید زیرا فقط با رعایت تغذیه و ورزش است که می توان بافتهای چربی بدن را از بین برد وقدرت عضلانی دستگاه گوارشی و دستگاه اسکلتی را فزونی داد.


برگی از یک نوشته :

در جمع ازشلوغی کلافه می شویم .
ودر خلوت از تنهایی بغض می کنیم .
تمام هفته منتظر رسیدن روز تعطیل هستیم و
آخر هفته هم بی حوصلگی مان را گردن غروب جمعه می اندازیم .
شاید بهتر باشد گاهی فکر کنیم همه زندگی مان معجزه است .
همین که میخوابیم ، بیدار می شویم نفس میکشیم ،
همین که خورشید طلوع میکند ؛ مهتاب میتابد ،
باران بی منت می بارد.

تمام اینها بهانه ی ساده ای است برای یک لبخند

تاريخ  ارسال:سه شنبه 31 تير 1393 - 08:37

کد:6263-1403


 اخبار مرتبط:





  نظر شما در رابطه با اين خبر
 نام و نام خانوادگی :
 پست الکترونيک:
 شماره تماس:

 آی پی شما:

 
 دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت فدراسیون در وب سایت منتشر خواهد شد.
 پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
 پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
 


 


    امكانات


رويداد پيش رو



گفت و گو


عاشورزاده: برای تیم‌ملی در رقابت‌های جهانی آرزوی موفقیت می‌کنم/ هدفم حضور در المپیک 2020 است

سروی: هدف‌گذاری ما کسب مدال در منچستر است/ دنبال کسب سهمیه المپیک از طریق مسابقات قاره‌ای هستیم

 آرشيو گفت و گو

یادداشت


تقدیر رییس فدراسیون جهانی تکواندو از ایران

 آرشيو یادداشت

گزارش


نگاهی به عملکرد موفق تکواندو در سال 1397/ ثبت رکورد برگزاری 7 رویداد بین المللی در کارنامه تکواندو ایران

 آرشيو گزارش









صفحه نخست
تاريخچه تكواندو
اعضا هيئت رئيسه
كميته هاي ستادي
هيئت هاي استاني
قوانين كيوروگي
قوانين پومسه
قوانين هانمادانگ
كيوروگي
پومسه
هانمادانگ
كل اخبار
آرشیو اخبار
اخبار استان ها
گفت و گو
گزارش
یادداشت
نشريه تكواندو
بانوان
سازمان ليگ
تیم های ملی
وزارت ورزش و جوانان
کمیته ملی المپیک
كميته آموزش
كميته داوران
كميته مربيان
كميته فرهنگي
كميته استانها
كميته روابط عمومي
كميته روابط بين الملل
كميته مسابقات
كميته آزمون
كميته توسعه همگانی
كميته قضایی
گزارش تصويري
بازيهاي المپيك
قهرماني جهان
جام جهاني
بازيهاي آسيايي
قهرماني غرب آسيا
باشگاههاي آسيا
بين المللي دهه فجر
پاراتکواندو
بازیهای آسیایی
جام باشگاه های آسیا
نظامیان جهان
مرکز جهانی تکواندو
بانک شهدای تکواندو
تالار مدال آوران
تالار افتخارات
دانشگاه علمی کاربردی
پيوندها
ارسال اخبار
پرسش و پاسخ
تماس باما
ویدئوهای تکواندو
جستجو
آئين نامه
اطلاعیه و بخشنامه

آدرس: تهران - خيابان شريعتي - خيابان شهيد ميرزاپور (خيابان سهيل سابق) كوچه شهید طاهری - روبروي مجتمع مسكوني سبحان - فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران
شناسه پستي:
1931747674         تلفنخانه :3-22242441    
ساعات كار فدراسيون تكواندو : شنبه الي چهارشنبه : 00: 8 لغايت 16:00      پنج شنبه : تعطیل

© کليه حقوق خبری و تصويری اين سايت متعلق به فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران می باشد. استفاده از مطالب با ذكر منبع آزاد است.

  
 Free Page Rank Tool