تکواندوکار سنگین وزنی که در یکی دو سال گذشته، بهترین کارنامه را در رویدادهای بین المللی داشته حالا به فکر نشان طلایی است که تاکنون هیچ تکواندوکار وزن هشتم ایران نتوانسته آن را بدست آورد؛ طلای بازیهای آسیایی!
سجاد مردانی نایب قهرمان جهان، تكواندو را از 8 سالگي زير نظر هادي تركاشوند در شاهين شهر اصفهان آغاز كرد. 6 سال پيش با 14 پيروزي در ليگ برتر خودش را به تيم ملي بزرگسالان معرفي كرد اما مصدوميت زانو، يك سال و نيم دوري ورزشي او را به همراه داشت. معتقد است مصدوميت باعث كاملتر شدن تكواندوي او شده است و آن را درسي بزرگ مي داند. مرداني پس از بازگشت مجدد به تكواندو، با كسب مدال طلاي ارتش هاي جهان، برنز قهرماني آسيا و عنوان نايب قهرماني در جهان، خيال خيلي ها را پس از خداحافظي رستمي و افشار، از بابت حضور يك تكواندوكار شش دانگ در وزن هشتم راحت كرد.
سایت فدراسیون تکواندو با ملی پوشی که به لحاظ اخلاقی نیز یکی از تکواندوکاران سرآمد کشورمان است، قبل از آغاز بازیهای آسیایی اینچئون چند دقیقه ای هم کلام شده است:
*تو در اوج آمادگي بودي كه مصدوم شدي، اما از آن اتفاق به نيكي ياد مي كني، چرا؟
- درست است؛ سال 87 بود كه در 14 مبارزه ليگ برتر به پيروزي رسيدم، در آن سال بزرگان زيادي را شكست دادم و عنوان فني ترين بازيكن را هم بدست آوردم. واقعا آماده بودم و همان موقع به اردوي تيم ملي بزرگسالان دعوت شدم اما طي يك حادثه با پارگي رباط صليبي مواجه شدم و به اجبار يك سال و نيم از تكواندو دور شدم. بعد از آن سعي كردم خوب برگردم. خيلي ها گفتند تكواندوي سجاد مرداني تمام شد اما سعي كردم عجله نكنم و وقتي آماده شدم دوباره وارد شياپ چانگ شوم. مصدوميتم، تكواندو من را كامل كرد. درس هاي زيادي به من داد و باعث شد سخت كوش تر شوم.
*بازگشت خوبي هم داشتي؟
- فكر نمي كنم هيچ ورزشكاري به اندازه من روي مصدوميتش كار كرده باشد، مهمترين عناويني هم كه بعد از آن اتفاق كسب كردم، طلاي ارتش هاي جهان بود كه در آن سال توانستم به عنوان فني ترين بازيكن رقابتها هم انتخاب شوم. بعد به ويتنام رفتم و آنجا به مدال برنز رسيدم، در ادامه هم در مسابقات قهرماني جهان عنوان نايب قهرماني را بدست آوردم. البته در اين بين تورنمنت هاي زيادي رفتم كه هميشه روي سكو بودم.
*بهترين مدالي كه در اين مدت بدست آوردي، كدام مدالت بود؟
-ان شاء الله طلاي اينچئون بهترين مدالم شود.
*يعني از نقره جهانت عبور مي كني؟
-خدا را شكر كه آن مدال را بدست آوردم اما به اين عناوين دلخوش نيستم. مدال نقره جهاني ام با درد بدست آمد. قبل از فينال، آسيب ديدگي شديدي داشتم و حدود يك ليتر خون از دست داده بودم. شرايط جسمي و رواني ام خوب نبود اما حريفم تمام شرايط را براي كسب مدال طلا داشت. از اين مدال عبور نمي كنم اما قانع به اين عنوان هم نيستم. ان شاء الله بازيهاي آسيايي بهترين مدالم را بدست مي آورم.
*از حضور در بازيهاي آسيايي بگو.
- بازيهاي آسيايي جزو اهدافم بود. گوانگجو كه تمام شد به اين فكر مي كردم كه در اينچئون شركت كنم و بتوانم مدالي خوش رنگ را در اين وزن بدست آورم و بعد از آن هم المپيك 2016 برزيل. به اين 2 رويداد به صورت ويژه فكر مي كنم.
*پس شرايط براي كسب بهترين نتيجه آماده است؟
- من يك آسيب ديدگي نيمه جدي از ناحيه كمر داشتم و همان باعث شد كمي از فضاي مبارزه دور شوم. هنوز از خودم راضي نيستم اما تا شروع بازيهاي آسيايي به اوج آمادگي خواهم رسيد و مي روم تا بهترين عملكرد را داشته باشم و خوش رنگ ترين مدال را کسب کنم. ان شاء الله اولین طلای وزن هشتم را بدست می آورم.
2 مدال نقره و يك برنز، افتخارات تكواندوكاران سنگين وزن ايران در بازيهاي آسيايي است. اولين مدال وزن هشتم را فرزاد ذرخش در سال 1994 هيروشيما به نام خود ثبت كرد كه رنگ آن نقره بود. 4 سال بعد حسن اصلاني نماينده ايران بود كه به گردن آويز برنز رسيد و پس از وقفه اي 8 ساله در كسب مدال وزن هشتم، در نهايت مهدي نوايي در 2006 قطر، مدال نقره 12 سال پيش ذرخش را تكرار كرد.
در 2010 گواگنجو چين نيز، حسين تاجيك كاري از پيش نبرد و از كسب مدال بازماند تا حسرت تكواندوي ايران براي طلاي وزن هشتم 28 ساله شود.
اينكه آيا سجاد مرداني مي تواند تاريخ ساز شود و اولين مدال طلاي ايران را در وزن 87+ كيلوگرم بدست آورد، اتفاقي است كه نهم مهرماه مشخص مي شود.
*** مهمترین حریفان سجاد مرداني در المپیک هفدهم آسیا
1-چولهو جو (کره جنوبی)
تکواندوکار کشور میزبان به راحتي از 40 امتياز بازيهاي آسيايي نخواهد گذشت و قطعا يكي از حريفان سرسخت مرداني در شياپ چانگ اينچئون خواهد بود.
"چولهو" در کارنامه خود طلای جهان در سال 2011 و نایب قهرمانی آسیا در سال 2014 را در اختيار دارد و تاكنون 2 بار با تكواندوكاران ايران مبارزه كرده است. اين بازيكن يكبار مقابل کوروش رجلی در قهرمانی جهان 6 بر 5 به برتري دست يافته و يكبار هم در رقابتهاي قهرماني آسيا 2014، با نتيجه 6 بر 3، برابر مرتضی شیری پیروز شده است.
2-ديميتري شوكين (ازبكستان)
تكواندوكار ازبك كه در غياب سجاد مرداني در شياپ چانگ قهرماني آسيا، مدال طلا را در كشورش به گردن آويخت از ديگر حريفان، نماينده كشورمان در بازيهاي آسيايي خواهد بود. مرداني و "شوكين" تاكنون يكبار در مسابقات قهرماني جهان با هم مبارزه كرده اند كه نتيجه اين ديدار نزديك، 7 بر 6 به سود مرداني به پايان رسيد.
3-ساير رقبا
"عليشير گولو" از تاجيكستان، دارنده مدال نقره و برنز قهرماني آسيا، "سرگي پاك" قزاق، دارنده مدال برنز قهرماني جوانان آسيا و "یی یانگ" از چین، ديگر تكواندوكاران مطرح وزن 87+ كيلوگرم هستند.
***نظرات خانواده تكواندو در خصوص سجاد مرداني
1-غلامحسن ذوالقدر (سرمربي سابق تيم ملي و مدير سازمان تيم هاي ملي)
سجاد دیگر تجربه کافی را برای حضور در مسابقات دارد. بسیار پرانگیزه است و از فیزیک مناسبی برخوردار است. باید از نظر روحی و روانی هم خودش را ارتقا بخشد. اگر در روز مسابقه از نظر فکری آماده باشد، مبارز کاملی است. ما از سجاد انتظار داریم و با توجه به پتانسیلی که دارد می دانم نتیجه مناسبی را در اینچئون بدست می آورد
2-بيژن مقانلو (دارنده مدال برنز قهرماني جهان و بازيهاي آسيايي و سرمربي تيم ملي تكواندو)
بسیار خوش اخلاق و خوش رو. فیزیک مناسبی برای وزن هشتم دارد و دور اندیش است. حرف های زیادی برای گفتن دارد به شرطی که خودش را باور کند و قدر پتانسیلی که دارد را بداند. هر زمان که اراده کرده مدالش را گرفته است. سجاد باید به نکات مثبیت بیشتر فکر کند و یقین دارم در اینچئون بهترین نتیجه را بدست می آورد.
3-مهدي بي باك ( نايب قهرماني جهان، دارنده مدال طلا و نقره بازيهاي آسيايي و مربي تيم ملي تكواندو)
یکی از وزن هایی که امید زیادی به آن داریم. در بازیهای آسیایی هنوز مدال طلای وزن هشتم را نداریم و امیدوارم این مهم در اینچئون بدست آید. سجاد بسیار پرتکنیک است و پتانسیل بالایی دارد. می دانم که مدال خوش رنگی را بدست خواهد آورد.
4-مهرداد يوسفي (مربي بدنساز تيم ملي)
قد بلند و قدرت بدنی بالا از نکات مثبت او است و یک مقدار از نظر روحی باید تقویت شود. سجاد آینده بسیار خوبی دارد و قطعا از او در سال های آتی بسیار بیشتر خواهیم شنید.
5-يوسف كرمي (قهرمان جهان، بازيهاي آسيايي و آسيا، دارنده مدال برنز المپيك آتن و عضو تيم ملي تكواندو)
تجربه خوبی در اختیار دارد و برای آنکه در رنکینگ المپیک فاصله خود را با حریفانش زیاد کند باید 40 امتیاز بازیهای آسیایی را بدست آورد.
سجاد با اینکه در سنگین وزن مبارزه می کند اما تنوع تکنیکی بالایی دارد و یکی از امیدهای تکواندو در اینچئون است.
6 - مرتضي رستمي (قهرمان و نايب قهرمان جهان)
فیزیک بسیار مناسب و قدرت بدنی خوبی را نسبت به حریفانش دارد. از نظر بحث تجربه هم دیگر تجربه کافی را دارد. بسیار خوش فکر است اما در شیاپ چانگ باید حواسش را جمع کند. او توانایی کسب مدال طلا را دارد ما هم دعا می کنیم و ان شاء الله این مدال بالاخره برای وزن هشتم ایران در اینچئون بدست می آید.
7- هادي افشار (نايب قهرمان جهان)
زمانیکه من و رستمی از تکواندو خداحافظی کردیم تا مدت ها سنگین وزن شش دانگی را در تیم ملی ندیدیم، تا اینکه مردانی توانست به خوبی خودش را در این وزن اثبات کند.
فیزیک بسیار مناسبی برای این وزن دارد و بسیار با جرات و اعتماد به نفسی بالا در زمین، مبارزه می کند. حریف اصلی او کره جنوبی است و من می دانم اگر تمرکز لازم را داشته باشد بازیکنی است که می تواند اولین طلای ایران در سنگین وزن را بدست آورد.