تهران - ایرنا – به دنبال بالاگرفتن انتقادات برخی از مربیان و ملی پوشان سابق تکواندو از عملکرد مدیریتی در این رشته رزمی، رییس فدراسیون تکواندو و سرمربی تیم ملی ایران با حضور در ایرنا و در یک نشست تخصصی به واکاوی موفقیت های اخیر این رشته و همچنین واکاوی بروز اختلاف در خانواده تکواندو پرداخته و به برخی انتقادات که از آن به عنوان 'نامهربانی' نام برده شد، پاسخ دادند.
به گزارش ایرنا، تکواندوی ایران که در دو سال اخیر افتخارات متعددی چون کسب 4 مدال طلا در بازیهای آسیایی اینچئون، رسیدن به عنوان نخست مسابقات جهانی روسیه، قهرمانی در آسیا و کسب مدال های متعدد در پیکارهای گرندپري دست یافت است در نهایت توانست 3 سهمیه حضور در المپیک 2016 را کسب کند که اگر مصدومیت نابهنگام بهنام اسبقی پیش نمی آمد، تعداد سهمیه ها به 4 می رسید.
با وجود این نتایج مناسب، نایب قهرمانی در جام جهانی مکزیک که از نظر ارزش، پایین ترین درجه را دارد، تیم ملی و فدراسیون تکواندو را که از امیدهای اصلی ایران برای افتخار آفرینی در المپیک 2016 محسوب می شود با حواشی غیرمنتظره ای روبرو کرد.
سیدمحمد پولادگر رییس فدراسیون تکواندو و بیژن مقانلو سرمربی تیم ملی کشورمان با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی پاسخگوی تمامی شائبه های به وجود آمده بوده و در کنار آن مسیر رسیدن به موفقیت در 2 سال اخیر و همچنین برنامه ها برای افتخار آفرینی در المپیک 2016 ریو را تشریح کردند.
** پولادگر: برغم نامهربانی های اخیر،عملکرد کادر فنی در 2 سال اخیر را موفقیت آمیز می دانم
رییس فدراسیون تکواندو درخصوص نحوه گزینش کادر فنی پس از مسابقات جهانی 2013 مکزیک، گفت: پس از این رقابت ها، فدراسیون جهانی نحوه گزینش بازیهای المپیک را تغییر داد و ما نیز کادر فنی را با تغییرات مواجه کرده و مربیانی را انتخاب کردیم که خارج از خانواده نبودند و سالها در تیم های مختلف باشگاهی و ملی تجربه داشته و میادین مختلف را آزموده بودند.
وی ادامه داد: خوشحالم که با گذشت بیش از 2 سال مشخص شد که در انتخاب خود اشتباه نکردیم و بهترین نتایج را بدست آوردیم. البته در ابتدا تصمیم داشتیم تا از چند کادر فنی برای حضور در مسابقات مختلف استفاده کنیم و ترکیب های جدید و گوناگونی را به میدان بفرستیم تا از همه ظرفیت های موجود بهره ببریم.
پولادگر عنوان کرد: این تصمیم خوب بود و دوست داشتم ادامه پیدا کند تا به تمامی مربیان مدعی که در لیگ سال ها نتایج مناسب کسب کرده اند، فرصت بدهیم، اما تصمیمات فدراسیون جهانی برنامه ها را عوض کرد.
وی ادامه داد: در گذشته سهمیه ها به کشور داده می شد اما برای المپیک 2016 ریودوژانیرو سهمیه ها در اختیار افراد قرار می گیرد و برای اینکه تیم تمرکز داشته باشد و افراد دارای رنکینگ با قدرت در مسابقات حضور یابند تصمیم به گزینش یک کادر فنی مشترک گرفتیم.
**عدم آگاهی برخی ها از شرایط تکواندوی روز جهان
رییس فدراسیون تکواندو در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه برخی نفرات برای کسب سهمیه بین 16 تا 17 رویداد و حتی 20 مسابقه شرکت کرده اند، اظهار داشت: برخی ها به خاطر بی اطلاعی از مسائل روز این رشته قضاوت اشتباه می کنند و ذهن مردم را به غلط می اندازند.
وی افزود: متاسفم که عده ای می گویند فدراسیون به صورت گلخانه ای عمل می کند و تعداد افراد خاصی را به مسابقات اعزام می کند درحالیکه باید نفرات دارای رنکینگ مناسب را در مسابقات شرکت می دادیم، ضمن اینکه در المپیک تنها 4 وزن وجود دارد و مگر می توانستیم 40 هوگوپوش را به مسابقات ببریم؟
**برخی صحبت ها غرض ورزی های شخصی است
پولادگر با اشاره به اینکه نحوه انتخاب نفرات تیم ملی کاملا واضح است، تصریح کرد: باید بین مربی و ورزشکار اعتماد کامل وجود داشته باشد که خوشبختانه در تیم ملی تکواندو این مساله به وضوح دیده می شود.
وی افزود: مگر می شود موفقیت های دو سال اخیر تیم ملی ایران در مسابقات گوناگون را نادیده گرفت و همه چیز را زیر سوال برد.
رییس فدراسیون تکواندو ادامه داد: آنهایی که فنی هستند باید حرف فنی بزنند، ولی برخی ها را می شناسیم که از خانواده تکواندو هستند اما از روی غرض و با اهداف مشخصی سخن می گویند.
**بهترین دوران تکواندوی ایران را رقم زدیم
پولادگر با اشاره به اینکه در سالهای اخیر بهترین دوران تکواندوی ایران رقم خورده است، اظهار داشت: در هیچ رویدادی دست خالی نبودیم و بهترین نتایج تاریخ این رشته را رقم زدیم. در بازیهای آسیایی اینچئون که در کشور کره جنوبی به عنوان مهد تکواندو برگزار شد به چهار مدال طلا رسیدیم و رکوردشکنی کردیم.
وی افزود: در مسابقات جهانی از جمع هشت وزن مردان به 3 طلا رسیدیم و مقتدرانه قهرمان شدیم در حالیکه 5 مدال طلای دیگر بین 5 کشور تقسیم شد.این افتخار در حالی به دست آمد که همه کشورها سرمایه گذاری عظیمی در تکواندو انجام داده اند و در واقع مدال های طلا را از دهان اژدها بیرون کشیدیم.
رییس فدراسیون تکواندو عنوان کرد: در تمامی رویدادهای رده های سنی مختلف روی سکو بودیم و اولین مدال تاریخ بانوان در رده سنی بزرگسالان را هم کسب کردیم.
وی افزود: این افتخارات ثمره برگزاری 20 سال مسابقات لیگ است و 10 سال نیز از آغاز لیگ رده سنی نونهالان ما می گذارد.
پولادگر اظهار داشت: سوالم اینجاست که با این همه قهرمانی آیا باز هم باید تهدید شویم؟ افرادی که خودشان را از خانواده تکواندو می دادند در زمان پیروزی ها ساکت هستند، اما با یک نایب قهرمانی شروع به انتقادهای غیر منصفانه می کنند.
**بانوان تکواندو روی تبلیغات منفی خط بطلان کشیدند
رییس فدراسیون تکواندو در ادامه با تاکید براینکه نتایج به دست آمده در سالهای اخیر مایه مباهات است، گفت: در بعد بین المللی با توجه به تبلیغات منفی که بر علیه ایران اسلامی می شود، نتایج قابل توجهی گرفته ایم و تنها در رده سنی بزرگسالان بوده است که بانوان روی سکوی جهانی قرار نگرفتند.
وی افزود: آنهایی که امروز شخص پولادگر را هدف گرفته اند و با من مشکل شخصی دارند، بدانند که از صحبت هایی که بر علیه من می شود می گذرم، اما از افتخارات و منافع ملی نمی گذرم زیرا اعتقاد دارم هیچ ایرانی نباید از منافع ملی عبور کند.
رییس فدراسیون تکواندو گفت: این افتخارات برای من نیست بلکه ثمره یک فعالیت تیمی است، باید در این سالها چه کاری انجام می دادیم که در به ثمر رساندن آن ناموفق بوده ایم؟
**پیام رهبری بزرگترین افتخار تکواندو است
رییس فدراسیون تکواندو در ادامه با اشاره به اینکه پیام تبریک رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسب افتخارآفرینی تکواندو برای مدیریت این فدراسیون و تکواندوکاران کافی است، گفت: این بزرگترین افتخار چند سال مدیریت من است و خوشحالم که بزرگان کشور و مردم، زحمات تیم ملی و فدراسیون را می بینند.
وی ادامه داد: زمانیکه پیامبر اسلام بر اخلاق مداری تاکید می کند چرا باید بی اخلاقی در ورزش وجود داشته باشد و حرف های دروغ را تحویل مردم بدهیم.
**عاشورزاده محصول کارخانه قهرمان سازی است
وی درخصوص قهرمان سازی و معرفی استعدادهای نو و جوانان شایسته در این رشته گفت: فرزان عاشورزاده، جوان شایسته ورزش ایران که از سوی فدراسیون جهانی لقب سونامی را گرفت، محصول کارخانه قهرمان سازی و استعداد یابی همین فدراسیون است.
پولادگر ادامه داد: برای رسیدن جوانان به این جایگاه سالها زحمت کشیده ایم و امروز این جوانان آینده ساز یک فرصت طلایی برای ورزش هستند.
رییس فدراسیون تکواندو اظهار داشت: حتی در تکواندو با برگزاری منظم لیگ های مختلف، اشتغال زایی کرده ایم و تنها کشوری در جهان هستیم که در جهان لیگ داریم.
**حضور تکواندوکاران ایران در دیگر کشورها
پولادگر درمورد حضور تکواندوکاران ایران در دیگر کشورها، گفت: مگر بد است که هوگوپوشان ما که به هر دلیلی نتوانسته اند به تیم ملی ایران برسند، شانس خود را در کشورهای دیگر آزمایش کنند و در دیگر کشورها به مبارزه ادامه دهند.
این مقام مسوول افزود: همین الان نونهالی با نام عرشیا در تیم ملی نونهالان استرالیا حضور دارد. وی قبلا در لیگ نونهالان ایران بازی می کرد و همراه خانواده اش به استرالیا مهاجرت کرده و حتی فدراسیون استرالیا برای استفاده از او با ما نامه نگاری کرد.
رییس فدراسیون تکواندو گفت: دو بازیکنی که به آذربایجان کوچ کرده اند نیز در مسابقات انتخابی ایران شکست خوردند و به نظرم ایرادی هم ندارد که در تیم دیگری بازی کنند.
**حمایت فقط جنبه مالی ندارد
رییس فدراسیون تکواندو درخصوص اینکه در آستانه المپیک از سوی دولت حمایت مناسبی از ورزش بویژه رشته های المپیکی می شود؟ عنوان کرد: وقتی صحبت از حمایت می شود همه فقط به فکر منابع مالی هستند در حالیکه مسائل مالی تنها بخشی از حمایت است. وقتی با این همه افتخار مورد هجمه و بی مهری قرار بگیریم، داشتن میلیاردها تومان هم با این فضای مخرب سودی ندارد.
پولادگر با اشاره بااینکه مردم و قهرمانان ایران زمین، احساسی هستند، ادامه داد: اگر قهرمانان انگیزه داشته باشند، همه کار انجام می دهند و این مساله در اسطوره های ورزش ما نیز دیده می شد.
رییس فدراسیون تکواندو گفت: آنهایی که در عرصه های مختلف به دنبال پول بوده اند از ایران رفته اند ولی وقتی اسم وطن به میان می آید، کمبودی را احساس می کنند.
وی گفت: در فضای المپیک بیش از همه چیز نیاز به همدلی و همراه بودن است و همه چیز در پول خلاصه نمی شود.
پولادگر اظهار داشت: در مراسم افطاری روسای فدراسیون ها با رییس جمهوری این افتخار نصیبم شد تا سخنرانی کنم و اعلام کردم که مگر ظرف مدال آوری ورزش ایران در المپیک چقدر است که با تمام مشکلات مالی نتوانیم قهرمانان و فدراسیون هایی که می توانند در ریودوژانیرو مدال آوری کنند را حمایت کنیم.
وی با تاکید براینکه اکنون بسیاری از قهرمانان رشته های مختلف مشکل شغلی دارند ادامه داد:باید قانونی در مجلس به تصویب برسد تا قهرمانان مشکل شغلی نداشته باشند و این حمایت هاست که نیاز امروز ورزش ایران تلقی می شود.
**به کسب سهمیه بانوان امیدواریم
وی درخصوص اینکه چقدر به کسب سهمیه المپیک 2016 از سوی بانوان تکواندوی ایران امیدوار است، گفت: مسابقات انتخابی در این بخش اردیبهشت ماه برگزار می شود و ما امید زیادی به کسب سهمیه از سوی کیمیا علیزاده و اکرم خدابنده داریم تا کاروان تکواندوی ایران تکمیل شود.
پولادگر عنوان کرد: البته این هم از تصمیمات عجیب فدراسیون جهانی است که مسابقات انتخابی در فاصله کوتاه با المپیک برگزار می شود.
وی گفت: امیدوارم کاروان کیفی داشته باشیم تا همچون المپیک های قبلی برای ورزش ایران مدال آوری کنیم.
رییس فدراسیون تکواندو ادامه داد: البته در بخش مردان از این پس به غیر از نفراتی که سهمیه المپیک را گرفته اند، آنهایی که رنکینگ خوبی دارند را اعزام می کنیم تا اگر خدایی ناکرده مصدومیتی ایجاد شد، نفرات جایگزین نیز مجوز حضور در ریودوژانیرو را داشته باشند.
**از استعفای خزانه دار کمیته المپیک شوکه شدیم
پولادگر که عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک محسوب می شود در پایان صحبت هایی خود در پاسخ به سوالی مبنی بر نامشخص بودن وضعیت خزانه دار کمیته ملی المپیک، گفت: در هیات اجرایی این مساله را طرح کرده ایم و مشکلی وجود ندارد، البته همه از استعفای شجاعی شوکه شده ایم.
وی افزود: تکلیف خزانه دار و البته سرپرست کاروان اعزامی به المپیک بزودی مشخص خواهد شد.
پولادگر ادامه داد: باید صبر کنیم و با واقعیت ها کنار بیایم اما طبق قانون شجاعی پس از خزانه دار شدن باید از ریاست فدراسیون تیراندازی کنار می رفت.
**مقانلو: ریسک ما به خوبی جواب مثبت داد
سرمربی تیم ملی تکواندو ایران که در 2 سال اخیر عنوان بهترین مربی جهان و آسیا را از آن خود کرده است در ادامه این نشست به واکاوی شرایط تیم ملی کشورمان پرداخت و گفت: در ابتدا باید از خبرگزاری جمهوری اسلامی قدردانی کنم که این فضا را ایجاد کرد تا پاسخگوی مسائل مختلف باشیم.
مقانلو با اشاره به اینکه افتخار می کند جزئی از خانواده تکواندوی ایران است، ادامه داد: سال 2000 میلادی و پس از وداع از دوران قهرمانی کار مربیگری را شروع کرده و در اولین دوره مسابقات نوجوانان آسیا در کادر فنی این تیم بودم و در لیگ های مختلف و همچنین تیم های ملی افتخار همکاری با مربیان بزرگ را داشتم که از آنان نکات زیادی را آموخته ام.
سرمربی تیم ملی ایران با تاکید براینکه موفقیت سال های اخیر با همفکری، اتحاد و از همه مهمتر ایمان به دست آمده است، گفت: وقتی شرایط کسب سهمیه المپیک تغییرکرد، با شناخت تهدیدها و نقاط ضعف شروع به آغاز برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی کردیم و خدا را شاکرم که خطرپذیری ما به خوبی جواب داد و از پتانسیل های موجود بهترین بهره برداری را داشتیم.
**برای من شایستگی مهم است نه اسم ها
سرمربی تیم ملی تکواندوی ایران اظهار داشت: تا فینال جایزه بزرگ (گرندپری) که مهمترین برنامه ما بود، 48 مرحله اردو برگزار کردیم. زمانیکه تیم را تحویل گرفتیم خیلی از قهرمانان آسیب دیده بودند و برخی ها نیز کنار رفتند و ما در ظرفیت موجود بازنگری کرده و با صبوری و تلاش، تیم قدرتمندی ساختیم.
وی گفت: نفرات تیم ملی ایران براساس شایستگی برای حضور در مسابقات جهانی و آسیایی با موفقیت در انتخابی ها معرفی شدند. از ابتدای کارم اعلام کردم و بازهم می گویم که برای من اسم ها مهم نیستند.
مقانلو اظهار داشت: چارچوب و برنامه ای را تعریف کردیم که پتانسیل های موجود فرصت حضور در مسابقات گوناگون را از دست ندهند و به تناوب از همه توانمان بهره بردیم. قهرمانان، برترین های لیگ در طول فصل و آنهایی که در تورنمنت های مختلف به مدال رسیدند را در مسابقات انتخابی استفاده کردیم تا از بین آنان، نفرات اصلی تیم ملی را گزینش کنیم.
وی با تاکید براینکه برخی از قهرمانان امروز تیم ایران همچون فرزان عاشورزاده تا چندی قبل ناشناخته بوده اند، ادامه داد: خوشبختانه فدراسیون و کادر فنی این ریسک را پذیرفت تا جوانگرایی کند و با اعتمادی که بین مجموعه ما وجود دارد، وارد پیکارهای گوناگون شدیم.
**شاید هر فردی شهامت جوانگرایی نداشته باشد
سرمربی تیم ملی ایران با طرح این مساله که شاید هر فردی شهامت جوانگرایی در تیم ملی را نداشته و خطر پذیری آن را نپذیرد، گفت: ما این کار را انجام دادیم و حالا تیمی داریم که علاوه بر المپیک 2016 می تواند برای المپیک 2020 نیز، مجموعه ای مدعی باشد.
وی افزود: به 3 سهمیه المپیک رسیدیم و باید از نفراتی چون ابوالفضل یعقوبی، علی نصرآزادانی، فرزاد ذوالقدری و سروش احمدی که در مسابقات مختلف شرکت کردند تا بهنام اسبقی دوران مصدومیتش به پایان رسیده و به فینال گرندپری برسد تشکر کنم. این نفرات مانعی برای بالا آمدن حریفان بهنام اسبقی بودند اما هیچکس از آنان نام نمی برد که گمان می کنم به خاطر بی اطلاعی برخی منتقدان است.
مقانلو با تاکید براینکه باید به قهرمانان ایران زمین افتخار کنیم تصریح کرد: هیچ زمانی برای مدال آوری قول نداده ام و در المپیک نیز بیشترین تلاش را خواهیم داشت تا دل مردم را شاد کنیم.
**افتخار می کنم یک ایرانی در آذربایجان موفق است
سرمربی تیم ملی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر شرایط جام جهانی مکزیک، افزود: جام جهانی مسابقاتی زیبا وشاد است که شرایط آن نسبت به گذشته تغییرات زیادی کرد. البته این یک رویداد با رده 2 محسوب می شود که تنها 8 تیم در آن حضور دارند و با قهرمانی جهان که 148 کشور در آن به میدان می روند، قابل مقایسه نیست.
وی گفت: من پس از قهرمانی آذربایجان اولین فردی بودم که به سرمربی ایرانی آنان (رضا مهماندوست) تبریک گفتم و افتخار می کنم که او موفق است ولی باور کنید با جوی که در ایران راه افتاد، فکر کردم اینجا آذربایجان است و متعجب بودم که چرا موفقیت های تیم خودمان دیده نمی شود.
مقانلو در ادامه گفت: من همواره نقد منصفانه را پذیرفته ام و با این حال یقین دارم برخی اظهار نظرها به خاطر عدم اگاهی مناسب از تکواندوی روز جهان است. البته این صحبت ها تاثیری ندارد و اتفاقا برعکس انگیزه کادرفنی و ملی پوشان را افزایش می دهد.
سرمربی تیم ملی ایران ادامه داد: از ابتدا در راستای رسیدن به اهداف نظام اسلامی کشورمان قدم برداشته ایم و تنها به فکر شادی مردم بوده ایم.
**باقری معتمد نفر چهارم وزن خود بود
سرمربی تیم ملی در ادامه در واکنش به ابراز ناراحتی محمدباقری معتمد نایب قهرمان المپیک لندن از کادر فنی به خاطر آنچه عدم توجه و فرصت دادن به او عنوان کرده است،گفت: من درخصوص باقری معتمد امروز که با ادبیات نامناسب حرف می زند و اخلاق را فراموش کرده حرفی ندارم و درمورد باقری معتمد سال قبل که قهرمان نجیب تکواندوی ایران بود، صحبت می کنم.
مقانلو اظهار داشت: زمانیکه تیم ملی را تحویل گرفتیم تمامی ملی پوشان آن زمان در لیگ می باختند یا اصلا باشگاه ها رغبتی برای جذب آنان نداشتند. من موافق حضور بهنام اسبقی در جام باشگاه های آسیا نبودم اما چون با تیمش قرارداد بسته بود در این رویداد شرکت کرد و آسیب دید و محمد باقری معتمد نیز در مسابقات هلند دچار مصدومیت شده بود.
سرمربی تیم ملی ایران گفت: پس از جراحی رباط صلیبی 9 ماه زمان نیاز است تا یک ورزشکار به شرایط ایده آل برسد اما بهنام اسبقی پس از هفت ماه به میادین بازگشت و حتی خود معتمد نیز از این بازگشت موفق او، متعجب مانده بود.
مقانلو گفت: معتمد اما حتی برای یکی از مراحل گرندپری نیامد و گفت آماده نیستم که البته برای گرفتن گرین کارت به آمریکا رفته بود. فراموش نکنیم در وزنی که اسبقی و معتمد حضور داشتند چهار تکواندوکار دیگر در رقابت ها شرکت کردند تا این دو در رنکینگ، سقوط زیادی نداشته باشند اما هیچ فردی آنان را ندید.
وی ادامه داد: همه می دانند برای مسابقات آسیایی و جهانی انتخابی برگزار می کنیم و هر فردی برنده باشد اعزام می شود. حالا که معتمد نفر چهارم وزنش بود، آیا به نظر شما ما باید او را اعزام می کردیم؟ البته می دانم که این تکواندوکار بازیچه دست برخی ها شده است و خودش هم نمی داند چه چیزی می خواهد؟
**المپیک با هیچ رویدادی قابل مقایسه نیست
مقانلو در مورد در پیش بودن بازیهای المپیک عنوان کرد: این رویداد بزرگ را با مسابقات دیگر نمی توان مقایسه کرد زیرا دیده شده که بسیاری از قهرمانان با 6 مدال جهانی راهی المپیک شده اند اما دست خالی مانده اند.
این مربی تکواندو گفت: مهمترین کار ما در چند ماه باقی مانده تا المپیک 2016، انگیزه سازی و آماده سازی روح و روان ورزشکاران است تا بتوانیم قدم های خوب و محکمی بردایم و به موفقیت برسیم.
مقانلو ادامه داد: انسان ها برای رسیدن به موفقیت دنبال چرایی آن می روند و حتی اگر شما در بهترین و عالی ترین شرایط رفاهی هم قرار داشته باشید پس از یک ماه همه چیز تکراری می شود. به همین دلیل باید انگیزه و روح برتری طلبی را افزایش دهیم تا قهرمانان ما با اقتدار پیش بروند.
وی با اشاره به اینکه در این مسیر یک سوال پیش می آید که آیا ما از قهرمانان خود تجلیل مادی و معنوی کرده ایم؟ ادامه داد: با این حال دیگر انتظار تخریب از سوی خودی ها را نداشتیم. در این مدت نقاط ضعف را به قدرت تبدیل کرده و از فرصت ها استفاده می کنیم تا در المپیک نیز موفق باشیم.
سرمربی تیم ملی ایران اظهار داشت: تا زمان آغاز المپیک، 10 مرحله اردو خواهیم داشت و سعی می کنیم 6 روز قبل از آغاز بازی ها در برزیل حضور داشته باشیم و به امید خدا تلاش می کنیم در 230 روز باقی مانده، بتوانیم به بهترین شکل آماده شویم.
وی گفت: تعدادی از قهرمانان در حال ترمیم آسیب های 2 سال اخیر هستند تا به خوبی کار را دنبال کنند و سعی داریم در تورنمنت های آتی در هلند، آلمان و اتریش که فقط جنبه آماده سازی دارد، شرکت کنیم. در این رویدادها اگر احساس کنیم المپیکی های ما در آستانه آسیب دیدگی هستند حتما آنان را از شیاپچانگ بیرون می کشیم تا مشکلی ایجاد نشود.
مقانلو گفت: البته نفرات دوم خودمان در اوزان مختلف را به استانداردهای لازم می رسانیم تا درصورت بروز مشکلی برای تکواندوکاران اصلی، آماده باشند. ضمن اینکه المپیک 2020 را هم از حالا می بینیم تا بتوانیم با هشت نماینده قدرتمند در چهار وزن المپیکی به میدان برویم.