Farsi | English

     چهارشنبه 18 دي 1403

کلام روز


امام صادق علیه‌السلام فرمود: مؤمن جز به سه خصلت نیک نشود: فهم عمیق در دین، اندازه‌دارى نیکو در زندگانى و بردبارى بر ناگوارى


تبلیغات



.

       

حریفان سرشناس فرزان در المپیک
پنج گرفتار در سونامی ایرانی



شناسه خبر: 11923   شنبه 19 دي 1394 - 11:28

بي‌ترديد تكواندو با مبارزان قابل احترامش يكي از اميدهاي هميشگي ورزش ايران براي كسب مدال در المپيك خواهد بود. در این میان فرزان عاشورزاده با روند صعودی پرشتاب خود اصلی ترین امید ایران برای کسب مدال طلا به شمار می‌رود.

گروه ورزشی مشرق - با تغيير قوانين اين شانس به ايران رو كرد كه براي نخستين‌بار در بخش مردان با سه نماينده پاي به ريو2016 بگذارد آن‌هم در شرايطي كه فقط كره‌اي‌ها موفق شدند تا مانند ايراني‌ها به سه سهميه حضور در رقابت‌هاي المپيك پيش‌رو دست پيدا كنند.

ورزشي كه در المپيك‌هاي سيدني 2000 تا لندن 2012 موفق به كسب دو مدال طلا، يك نقره و دو برنز شده، مي‌خواهد بار ديگر در سايه همت فرزان عاشورزاده جوان، مهدي خدابخشي باروحيه و سجاد مرداني قدرتمند افتخارآفرين شود.

در شرايط كنوني پيش از برگزاري رقابت‌هاي انتخابي قاره‌اي براي كسب مجوز حضور در المپيك ريو- تاكنون- تكليف پنج رقيب از جمع 15 حريف مبارزان ما در برزيل 2016 مشخص شده است. به واقع شش مبارز برتر اوزان چهارگانه المپيكي با توجه به رنكينگ‌ نهايي فدراسيون جهاني تكواندو مجوز حضورشان در ريو زودتر از سايرين صادر شده است.

در اين مجال به بررسي شرايط پنج مبارز يادشده در اوزاني خواهيم پرداخت كه رقيب بالقوه نمايندگان ما در المپيك ريو هستند.


** مردان گرفتار سونامي

در وزن 58- كيلوگرم فرزان عاشورزاده با رنكينگ اول WTF اميد اول كسب مدال طلاي المپيك ريو خواهد بود. جواني بي‌حاشيه كه ره صدساله را در دو سال اخير پيمود و لقب سونامي تكواندوي جهان را با تاييد سايت فدراسيون جهاني به خود اختصاص داد.

بررسي پنج مبارزي كه پس از قهرمان طلايي تكواندوي ايران روي پله‌هاي رنكينگ جهاني قرار گرفته‌اند، نشان مي‌دهد كه رقباي«سونامي» تاكنون در تقابل با حريفان ايراني خود چه كرده‌اند و چه نتايجي به‌دست آورده‌اند.


1- مبارز كره‌اي دنبال سوراخ موش

كيم تائه هون از كره 12 مدال رنگارنگ در كارنامه‌اش دارد كه هشت‌تاي آنها طلاست. كيم 22ساله اولين‌بار در مسابقات پائوبلاي مكزيك (2013) قهرمان وزن 54- كيلوگرم شد. تائه دو سال بعد در روسيه 2015 اين نشان را تكرار كرد. هون در فاصله اين دو رقابت مدال طلاي مسابقات آسيايي 2014 تاشكند و عنوان قهرماني بازيهاي آسيايي اينچئون (2014) را هم به خود اختصاص داد.

قابل توجه اينكه كيم تائه هون با تمام توانايي‌هايش ابراز داشته فقط يك مدعي را در دنيا مي‌شناسد كه مي‌تواند برايش دردسر درست كند و او فرزان عاشورزاده است.







آنچه بايد در مورد كيم بدانيم

كيم تائه مبارزي است باهوش كه پيش از اين چپ‌گارد بود اما با زوم كردن روي مبارزات فرزان عاشورزاده تمريناتش را تغيير داد. هون اولين‌بار هادي مستعان را در گرندپري منچستر 2013 با اختلاف زياد شكست داد اما پس از آن هرگز برابر ايراني‌ها يك برنده «صرف» نبود.

كيم همين چند مدت پيش در گرندپري مكزيك براي فرار از ضربات غيرقابل مهار عاشورزاده با گارد «راست جلو» مبارزه مي‌كرد. شگرد هون تعويض پي‌درپي ضربات آبدوليو چپ و راست است تا بالاخره از حريفش امتياز بگيرد. اين كره‌اي تا لحظات آخر با حملات مداوم سعي در برهم زدن برنامه‌هاي رقباي خود دارد. جالب اينكه فرزان عاشورزاده به‌خاطر فشاري كه در مبارزات به او مي‌آورد و حملات پردامنه خود تنها كسي است كه كيم را وادار به فرار از شياپ‌چانگ مبارزه مي‌كند. در واقع «رو به تو» بودن عاشورزاده بلاي جاي قهرمان جهاني است كه در تقابل با سونامي ايراني دنبال سوراخ موش مي‌گردد.

فرزان يك‌بار 16-4 اشك هون را در مكزيك 2014 درآورد و مرتبه دوم با ديده نشدن ضربه سه‌امتيازي‌اش در مكزيك 2015، به او 3-2 باخت.

2- تكواندو با تونكات بي‌حساب مي‌شود

لوانت تونكات آلماني را بايد يكي از باتجربه‌ترين‌ها در وزن 58- كيلوگرم مبارزات المپيك برزيل ناميد. لوانت 28ساله، 39 مدال در كارنامه‌اش دارد كه شش‌تاي آنها در مسابقات قهرماني اروپا يا انتخابي المپيك به‌دست آمده و 33تاي آنها در تورنمنت‌ها يا گرندپري‌ها.

لوانت اولين‌بار با قهرماني اروپا در سال 2005 خود را به جغرافياي تكواندو تحميل كرد. اين آلماني يك‌سال بعد طلاي خود را تكرار كرد. تونكات كه در المپيك پكن هم حضور داشت، سال 2014 نايب‌قهرمان اروپا در باكو شد و بالاخره در بازي‌هاي اروپايي 2015 آذربايجان مدال برنز وزن 58- كيلوگرم را به خود اختصاص داد.

دارنده مدال برنز ارتش‌هاي جهان در مونگ‌ئيونگ 2015 سابقه هفت نبرد با ايراني‌ها را در كارنامه دارد.

لوانت چهار مرتبه ايراني‌ها را برده و سه مرتبه شكست خورده تا در المپيك هدفي باشد براي عاشورزاده.

فرزان كه يك‌ مرتبه در پاي فينال گرندپري2015 مسكو از اين آلماني 10-5 مغلوب ساخته با شكست مجدد او در المپيك مي‌تواند حساب تكواندو ايراني و لوانت را تسويه كند.





3امتياز سياه تونكات

لوانت تونكات يك‌مرتبه با نماينده المپيكي ما فرزان عاشورزاده در يك‌قدمي فينال گرندپري مسكوي 2015 روبه‌رو شد و 10-5 باخت.

آن روز تونكات بعد از گاليو (دستور توقف) داور وسط ضربه تيچاگي‌اش را ناجوانمردانه به فرزان زد و سه امتياز سياه گرفت تا 10-5 ببازد اما نتيجه واقعي 10-2 بود.

اين آلماني نقطه قوتش ضربات چرخشي متوالي است كه روي گارد راست جلو مي‌زند. با اين حال قطعا روش مبارزه او براي فرزان عاشورزاده رو شده و نمي‌تواند براي او دردسرساز شود.

3- براگانسا؛ خطرناك هميشه بازنده

روي براگانساي پرتغالي يكي ديگر از 58كيلوهاي حاضر در المپيك ريو خواهد بود. اين مبارز 25ساله، 30مدال رنگارنگ در كارنامه خود به ثبت رسانده است.

روي اولين‌بار در مسابقات جهاني2011 كيلونگ‌جوي كره نايب‌قهرمان شد.

اين پرتغالي در سال‌هاي2014 و 2015 طلاي مسابقات قهرماني اروپا و بازي‌هاي اروپايي باكو را به دست‌ آورد.

براگانسا چهار مرتبه با رقباي ايراني روبه‌رو شده كه حاصل كسب پيروزي در مبارزه اول و ثبت سه شكست پي‌درپي بوده است.





مثل مار

روي براگانسا در آخرين مبارزه 14-2 برابر فرزان عاشورزاده زانو زد با اين حال نماينده المپيكي ايران خوب مي‌داند نبايد اين پرتغالي به ظاهر هميشه مغلوب را دست‌كم گرفت.

روي بيرون از شياپ‌چانگ مبارزه چهره‌اي هميشه خندان با چاشني ساده‌لوحي دارد. همين چهره هم عاملي مي‌شود براي اينكه بي‌انديشي در مبارزات حرفي براي گفتن ندارد.

با اين حال براگانسا بيش از حد تصور زيرك است و مثل مار دنبال فرصتي براي نيش زدن خواهد بود.

روي آنقدر تجربه دارد كه در المپيك دردسرساز شود.


4- سزار شكست‌خورده

سزار رودريگوئز از مكزيك 22ساله، 19مدال در رده سني بزرگسالان گرفته كه هيچ‌كدام‌شان در مسابقات جهاني به‌دست نيامده است.

قهرمان قاره آمريكا در سال‌هاي 2010، 2011 و 2014 آخرين نشانش را در گرندپري مكزيك 2015 به‌دست آورد. سزار سه مرتبه با قرعه مبارزان ايراني روبه‌رو شده است.

اين مكزيكي در دو مبارزه نخست آسان پيروز شد اما به زمين سفت كه رسيد، جا زد. رودريگوئز در گرندپري مكزيك 2015 نتيجه مبارزه پاي فينال را به سونامي تكواندوي جهان- فرزان عاشورزاده- 4-7 باخت با اين حال براي رسيدن به مدال برنز يك- يك براگانساي پرتغالي را برد و سوم شد.





مبارزي با آناليز گمراه‌كننده

از بيرون شياپ‌چانگ كه مبارزاتش را آناليز كني، مي‌انديشي حريفي را پيش‌روي داري كه مبارزه با او آسان است. به ظاهر رد كردن ضربات پاي او دشوار نمي‌نمايد و مي‌توان راحت از او امتياز گرفت. با اين حال در عمل مبارزه با رودريگوئز «چغر» دشوار است. حتي گريز از ضربات پاي او هم چندان آسان نيست.

فرزان عاشورزاده خوب مي‌داند ابتدا بايد از اين مبارز با استايل خاص امتيازات لازم را گرفت و بعد به اداره آن پرداخت.

5- راحت‌الحلقوم بلژيكي

سي محمد كتبي را بايد بهترين خوان براي گذر فرزان عاشورزاده در المپيك ريو دانست.

اين بلژيكي 19ساله مدال برنز المپيك نوجوانان نانجينگ را در سال2014 به‌دست آورده است. كتبي بهترين عنوانش را در مسابقات جهاني چلي‌بينسك 2015 روسيه به دست آورد كه دوم شد.

دارنده مدال برنز بازي‌هاي اروپايي باكوي2015، پنج مرتبه با رقباي ايراني مبارزه كرد كه نتيجه قبول چهار شكست و به‌دست آوردن يك پيروزي بوده است.





هوگو بي‌دفاع

سبك مبارزه سي محمد كتبي به فرزان عاشورزاده مي‌خورد. به همين خاطر هم نماينده تكواندوي ايران در المپيك هر مرتبه راحت‌تر از قبل او را شكست داده است.

نقطه ضعف بزرگ اين بلژيكي برابر عاشورزاده امتياز دادن روي ضرباتي است كه به هوگويش برخورد مي‌كند.

تاريخ  ارسال:شنبه 19 دي 1394 - 11:28

تعداد بازديد: 266

کد:11923-1403


 اخبار مرتبط:





  نظر شما در رابطه با اين خبر
 نام و نام خانوادگی :
 پست الکترونيک:
 شماره تماس:

 آی پی شما:

 
 دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت فدراسیون در وب سایت منتشر خواهد شد.
 پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
 پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
 


 


    امكانات


رويداد پيش رو



گفت و گو


عاشورزاده: برای تیم‌ملی در رقابت‌های جهانی آرزوی موفقیت می‌کنم/ هدفم حضور در المپیک 2020 است

سروی: هدف‌گذاری ما کسب مدال در منچستر است/ دنبال کسب سهمیه المپیک از طریق مسابقات قاره‌ای هستیم

 آرشيو گفت و گو

یادداشت


تقدیر رییس فدراسیون جهانی تکواندو از ایران

 آرشيو یادداشت

گزارش


نگاهی به عملکرد موفق تکواندو در سال 1397/ ثبت رکورد برگزاری 7 رویداد بین المللی در کارنامه تکواندو ایران

 آرشيو گزارش









صفحه نخست
تاريخچه تكواندو
اعضا هيئت رئيسه
كميته هاي ستادي
هيئت هاي استاني
قوانين كيوروگي
قوانين پومسه
قوانين هانمادانگ
كيوروگي
پومسه
هانمادانگ
كل اخبار
آرشیو اخبار
اخبار استان ها
گفت و گو
گزارش
یادداشت
نشريه تكواندو
بانوان
سازمان ليگ
تیم های ملی
وزارت ورزش و جوانان
کمیته ملی المپیک
كميته آموزش
كميته داوران
كميته مربيان
كميته فرهنگي
كميته استانها
كميته روابط عمومي
كميته روابط بين الملل
كميته مسابقات
كميته آزمون
كميته توسعه همگانی
كميته قضایی
گزارش تصويري
بازيهاي المپيك
قهرماني جهان
جام جهاني
بازيهاي آسيايي
قهرماني غرب آسيا
باشگاههاي آسيا
بين المللي دهه فجر
پاراتکواندو
بازیهای آسیایی
جام باشگاه های آسیا
نظامیان جهان
مرکز جهانی تکواندو
بانک شهدای تکواندو
تالار مدال آوران
تالار افتخارات
دانشگاه علمی کاربردی
پيوندها
ارسال اخبار
پرسش و پاسخ
تماس باما
ویدئوهای تکواندو
جستجو
آئين نامه
اطلاعیه و بخشنامه

آدرس: تهران - خيابان شريعتي - خيابان شهيد ميرزاپور (خيابان سهيل سابق) كوچه شهید طاهری - روبروي مجتمع مسكوني سبحان - فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران
شناسه پستي:
1931747674         تلفنخانه :3-22242441    
ساعات كار فدراسيون تكواندو : شنبه الي چهارشنبه : 00: 8 لغايت 16:00      پنج شنبه : تعطیل

© کليه حقوق خبری و تصويری اين سايت متعلق به فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران می باشد. استفاده از مطالب با ذكر منبع آزاد است.

  
 Free Page Rank Tool