در حالي تيم ملي تكواندوي ايران به استقبال بيست و دومين دوره مسابقات جهاني روسيه در سال 2015 ميرود كه تا پيش از اين در 16دوره از اين رقابتها حضور داشته است. بواقع پس از اينكه حسين ربيع زاده اولين نشان برنز تاريخ تكواندو را در سال 1975 به گردن آويخت، تكواندو روزهاي سرد و گرم زيادي را چشيده است.
تيم ملي تكواندوي ايران پس از اينكه در سال 1999 در كانادا از سكوي نايب قهرماني رقابتهاي جهاني در بخش مردان بالا رفت از آن پس هميشه يكي از سكونشينان اين مسابقات بوده است. مهمترين عنوان تكواندوي ايران نيز به قهرماني جهان در سال 2011 بر ميگردد جاييكه هوگوپوشان كشورمان در برابر چشمان حسرتزده كرهايها كاپ قهرماني را در مهدي تكواندوي جهان بالاي سر بردند.
اما آيا ميدانيد چه كساني در مسابقات قهرماني جهان تاريخ ساز شده اند و نامشان را جاودانه كردهاند؟
براي دانستن اين مطلب ؛ در ادامه نگاهي خواهيم داشت به باشگاه اوليهاي تكواندوي ايران در جهان ...
* اولين رييس فدراسيون تكواندو
شش سال پس از مسابقات جهاني اشتوتگارت، تكواندوي ايران در حالي كه صاحب فدراسيون مستقل شده بود در هفتمين دوره مسابقات جهاني (1985 - كره جنوبي) شركت كرد. در اين مسابقات رياست فدراسيون تكواندو برعهده سيد مصطفي صفوي بود.
* اولين عنوان جهاني
تيم ايران در سال 1985 كه ميزباني سئول كره جنوبي بود با كسب يك مدال نقره و يك مدال برنز در بين 63 كشور جهان عنوان هفتم جهان را بدست آورد. ايرانيها پيش از اين عنواني را كسب نكرده بودند.
* اولين سكوي سومي
در سال 2001 بازهم كره جنوبي ميزبان بود كه تيم ايران با يك مدال طلا و يك مدال نقره بر سكوي سوم جهان ايستاد. هدايت تيم كشورمان در اين رقابتها بر عهده غلامحسن ذوالقدر بود.
اين اولين و آخرين عنوان سومي ايران در مسابقات قهرماني جهان بود.
* اولين سكوي نايب قهرماني
در سال 1999 بود كه تيم ملي كشورمان با هدايت غلامحسن ذوالقدري 2 مدال طلاي ارزشمند را كسب كرد تا ضمن كسب اولين طلاي جهان در بين 66 كشور بر سكوي نايب قهرماني بايستد.
تيم ايران بعد از اين دوره؛ 16 سال است كه هميشه يكي از سكوهاي اول تا سوم را در اختيار دارد كه سهم نايب قهرماني اش بيشتر از عناوين ديگر بوده. ايرانيها پس از نايب قهرماني در ادمونتون كانادا، 5 بار ديگر نيز بر سكوي دوم ايستاده اند.
* اولين قهرماني
كره اي ها كه در بخش مردان همواره سكوي قهرماني را براي خود ميدانستند در سال 2011 بار ديگر ميزباني اين رقابتها را متقبل شدند تا بيستمين جام قهرماني مردان را اينبار در كشور خود بالاي سر ببرند.
اما غيورمردان كشورمان با كسب 3 مدال طلا، يك نقره و 2 برنز در مهدي تكواندوي جهان با شايستگي بر سكوي قهرماني تكيه زدند تا ضمن كسب اولين عنوان قهرماني جهان در تاريخ تكواندوي ايران، در تكواندوي جهان نيز شگفتي خلق كنند و به سلطنت بيست ساله كره ايها پايان دهند.
* اولين مدال جهاني
حسين ربيع زاده در سال 1975 (سئول كره جنوبي) و در اولين سابقه حضور ايران در جهان موفق به كسب مدال برنز وزن 67- كيلوگرم شد.
* اولين طلاييهاي ايران در هر وزن
وزن 58- كيلوگرم: بهزاد خداداد – 2001 كره جنوبي
وزن 68- كيلوگرم: محمد باقري معتمد – 2009 دانمارك
وزن 74- كيلوگرم: هادي ساعي – 1999 كانادا
وزن 80- كيلوگرم: فرزاد عبدالهي – 2011 كره جنوبي
وزن 87- كيلوگرم: مجيد افلاكي – 1999 كانادا
وزن 87+ كيلوگرم: مرتضي رستمي – 2003 آلمان
تيم ملي ايران در اوزان 54- و 63- كيلوگرم تاكنون موفق به كسب مدال طلا نشده است اما جزو معدود كشورهايي در تكواندوي جهان است كه در همه اوزان توانسته موفق به كسب مدال شود.
*طلايي ترين تكواندوكار ايران
هادي ساعي : 2 مدال طلا طي سالهاي 1999 (كانادا) و 2005 (اسپانيا)
يوسف كرمي: 2 مدال طلا طي سالهاي 2003 (آلمان) و 2011 (كره جنوبي)
*طلاييهاي تكواندوي ايران
هادي ساعي و يوسف كرمي (2بار)، بهزاد خداداد، مجيد افلاكي، مرتضي رستمي، محمد باقري معتمد، عليرضا نصرآزاداني، فرزاد عبدالهي و بهنام اسبقي (يك بار)
*پرافتخارترين سرمربيان
1- غلامحسن ذوالقدري: 7 دوره حضور | 6 طلا ، 10 نقره و 5 برنز | 21 مدال
2- رضا مهماندوست: 2 دوره حضور | 4 طلا، 2 نقره و 5 برنز | 11 مدال
3- مرتضي كريمي: يك دوره حضور | يك طلا و 2نقره | 3 مدال
4- كانگ شين چال: 3 دوره حضور | 2 نقره و 6 برنز | 8 مدال
5- كيم كوان كونگ: يك دوره حضور | يك برنز | يك مدال
6- محمود مشهدي رجب: يك دوره حضور | يك برنز | يك مدال
7- اسماعيل آذرپاد: يك دوره حضور | بدون مدال