سیدحسن خمینی: امروز ورزش ضرورت شخصی و ملی است
شناسه خبر: 13194 يكشنبه 9 خرداد 1395 - 09:28
|
یادگار گرامی امام در دیدار با قهرمانان ورزشی گفت: امروز ورزش هم یک ضرورت
شخصی و هم ضروت ملی است.
یادگار گرامی امام در دیدار با قهرمانان ورزشی گفت: امروز ورزش هم یک ضرورت شخصی و هم ضروت ملی است.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون تکواندو و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار جمعی از ورزشکاران و مسئولان وزارت ورزش و جوانان که به سنت هر ساله برای تجدید میثاق با آرمان های امام راحل در حسینیه جماران گرد آمده بودند، با اشاره به اینکه در روزگار گذشته ورزش در جوامع تفنن محسوب می شد و از آن به عنوان یک سرگرمی و بازی یاد می شد، اظهار داشت: در آن زمان ورزش کردن نه تنها مزیت نبود بلکه برای برخی گروهها و طبقات عیب محسوب می شد اما امروز ورزش هم یک ضرورت شخصی و هم ضروت ملی است.
وی افزود: ورزش یک ضرورت شخصی است زیرا همه واقفند که در زندگی های روزگار ما مشکلاتی چون اضافه وزن و کم تحرکی انسان ها را زمین گیر کرده است، در حالی که قبلا زندگی ها مانند امروز ماشینی نبود؛ لذا ورزش همگانی یک ضرورت است و هرچه به سن بالاتر برویم ضروری است که شاید برای خانم ها این ضرورت بیشتر باشد. یادگار امام یادآور شد: چه بسا بیماری هایی که درمان آنها با تمرین ورزش ممکن است؛ در مقابل این وضعیت، تنبلی عارضه ای است که ممکن است دامن پیر و جوان را بگیرد.
وی با بیان اینکه در بعد ملی ورزش مایه شور و نشاط و امید برای جامعه است، گفت: جوامع با افتخاراتشان زندگی می کنند و اگر روزی جنگ ها ملاک افتخار بود و ملتی برای بالابردن خویش و برتری نسبت به دیگر ملت ها به عواملی توسل می جستند که امروز یا ملاک قرار نمی گیرد و یا منفور است.، امروز ملاک ها تفاخر تغییر کرده و بهترین آن نیز برخورداری از رفاه و آرامش و عواملی مانند کاهش جرم و بزهکاری است؛ اما یکی دیگر از این عوامل افتخارات ورزشی است.
سید حسن خمینی با اشاره به رابطه میان پیشرفت جوامع و ورزش تصریح کرد: الزاما اینگونه نیست که اگر جامعه ای در ورزش پیشرفت داشت در سایر ابعاد هم پیشرفت می کند؛ اما اغلب کشورهایی که پیشرفته هستند در ورزش نیز پیشرفت می کنند.
وی تأکید کرد: یکی از ارکان افتخار و آنچه به عنوان عامل نشاط آور در بعد ملی محوریت می یابد، ورزش است، لذا ورزشکاران از نهادهای مرجع جامعه شناخته می شوند و آنقدر که مردم ورزشکاران را می شناسند شاید سیاستمداران کشور آنها را نشناسند و اساسا بسیاری افراد کشورها را با افتخارآفرینان ورزشی آن می شناسند.
یادگار امام اظهار داشت: اگر روی افتخارات ورزشی سرمایه گذاری شود با جذب گردشگر و سرمایه، این حوزه مولد کار خواهد بود و کشورهایی که چنین کاری را انجام می دهند توانسته اند بازارهای خاص خود را ایجاد کنند؛ گرچه این امر لزوما تک عاملی نیست.
وی افزود: هرچه دولت ها در زمینه ورزش قهرمانی سرمایه گذاری کنند به نشاط و امید اجتماعی کمک کرده اند وهمین امر زمینه پیشرفت اجتماعی و فرهنگی در جامعه را فراهم می کند. از آنسو فراموش نکنیم که جمعیت ما کم نیست و در ذهن مدیران ورزش کشور این امر باید متبلور شود که ورزش های قهرمانی از دل کمیت گرایی محقق می شود و باید بدانیم در عین نخبه پروری، از کثرت و نظم باشگاه ها و لیگ ها در جامعه 80 میلیونی تعداد زیادی ورزشکار پیدا می شود که در دل آنها باید از نخبگان هم حمایت کرد. چرا که بعضا در کشورهای اطراف می بینیم که 2-3 نفر را پرورش می دهند اما بلافاصله پس از فروکش کردن آن تیم نام آن ورزش با نام آن کشور بیگانه می شود. لذا این عزم و همت را در دوستان دولت می بینم که در راستای حمایت از ورزشکاران بکوشند؛ به ویژه وزیر محترم ورزش که خاستگاه تحصیلاتی لازم را دارند که زمینه رخ دادن این اتفاق در فضای ورزشی فراهم شود.
سید حسن خمینی گفت: در حوزه ورزش از ورزش همگانی به ورزش قهرمانی می رسیم و از ورزش قهرمانی هم توسعه ورزش عمومی را خواهیم داشت که این امر مهم به عنوان یک تأثیر و تأثر متقابل در جامعه وچود دارد.
وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل در پیش بودن المپیک سالی مهم برای ورزش کشور است، گفت: المپیک از جهاتی از جام جهانی فوتبال هم مهم تر است و مهم ترین حادثه ای است که در دنیا اتفاق می افتد که خوشبختانه خانم ها و آقایان سهمیه خوبی در آن دارند و امیدواریم در این دوره رقابت ها که تفاوت های میلیمتری ممکن است منجر به از دست رفتن قهرمانی شود بتوانیم با توانمندی بالا حضور پیدا کنیم چرا که امروز ورزش علمی شده و فاصله میان قهرمانان اندک است.
یادگار امام همچنین توصیه کرد که از همین امروز برای المپیک جهار سال بعد تلاش کنیم.
وی تأکید کرد: اگر جامعه ای بخواهد نگاه به فردا داشته باشد و جوانان را از بزه دور کند و با افتخاراتی که کسب می کند جامعه ای با نشاط داشته باشد و مجبور نباشد با گناهانی که امروز شاهد هستیم مبارزه کند راهی ارزان تر از سرمایه گذاری در ورزش ندارد؛ ابتدا در حوزه قهرمانی و سپس عمومی و بلعکس، زیرا این دو عرصه در هم تأثیر متقابل دارند.
به گزارش جماران، در حاشیه این دیدار تابلویی مزین به عکس مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی در حال انجام ورزش باستانی توسط وزیر ورزش و جوانان به یادگار امام هدیه داده شد.
در این دیدار جمعی از معاونان، مدیران، پیشکسوتان و مدال آوران ورزش کشورمان و همچنین چند تن از رؤسای فدراسیون های ورزشی از جمله مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال، سیدمحمد پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو و محمدرضا طالقانی رئیس سابق فدراسیون کشتی همراه وزیر ورزش و جوانان بودند.
|