آذرپاد: تكواندوي ايران با گذشته قابل مقايسه نيست
شناسه خبر: 14896 دوشنبه 19 مهر 1395 - 14:25
|
پیشکسوت تکواندو گفت: در بيست سال اخیر تکواندو پيشرفت چشمگيري
داشته و ثابت کرده این رشته در میان تمامی فدراسیونهای ورزشی ایران،
از جایگاه ویژهای برخوردار است.
پیشکسوت تکواندو گفت: در بيست سال اخیر تکواندو پيشرفت چشمگيري داشته و ثابت کرده این رشته در میان تمامی فدراسیونهای ورزشی، از جایگاه ویژهای برخوردار است.
محمد اسماعیل آذرپاد نخستین مربی ایرانی است که موفق به کسب دان 9 تکواندو شده است، استاد را که می توان پدر تکواندو ایران نامید، در سن 78 سالگی مفتخر به کسب بالاترین درجه مربیگری در ایران شده است. با آذرپاد به گفتگونشستیم، وی در خصوص کسب این موفقیت گفت: حدود نیم قرن سابقه مربیگری در تکواندو را دارم و به جز این رشته در رشتههای ورزشي جودو و کونگ فو نیز فعالیت داشتهام. تکواندو با من عجين شده است، این مدرک آخرین دان در سطح کشور است كه میتواند جنبه ملی برای تکواندوي کشورمان داشته باشد و معتقدم این درجه و عنوان پدري را خانواده تکواندو به من داده است. از خداوند متعال شاکرم که چنین موقعیتی را در اختیار من قرار داده تا بتوانم به این خانواده خدمت کنم و آرزو دارم در آینده پیشکسوتان و مربیان لایق ورزش تکواندو نيز بتوانند به اين مهم دست پيدا كنند.
پدر تکواندو ایران با اشاره به اینکه دان 9 مرتبه ای در تکواندو است که تکواندوکار با تلاش و پيگيري در طول عمر ورزشی خود کسب میکند گفت: رسیدن به جایگاه خاص مستلزم پشتکار، ممارست در تمرین و یاد گیری است. امیدواری در زندگی از رموز موفقیت است، من حتی در این جایگاه هم نمیتوانم بگویم پایان کار است و اگر 9 دان دیگر هم باشد تلاشم ميكنم. پیگیری، پشتکار، مطالعه و دانش فنی بالا میتواند هر انسانی را به جایگاههای رفیعی برساند.
آذرپاد در خصوص تغییرات تکواندو از آغاز تاکنون تصریح کرد: تکواندو با گذشته قابل مقایسه نیست و ورزش تکواندو در حال حاضر ورزش کاملی است. ایجاد مرکز جهانی تکواندو، دانشگاه علمی کاربردی، تجهیز امکانات نرم افزاری و سخت افزاری و ساماندهی کردن تکواندو کاران و ایجاد بانک اطلاعات با گذشته قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به پیشرفت تکواندو گفت: ورزش تکواندو از سال 1349 فعالیتش را در ایران آغاز کرد و به مدت هفت سال زیر نظر سازمان تربیت بدنی نيروهای مسلح اداره شد و پس از آن نيز با وجود مدیرهاي توانمند فدراسيون، این رشته با شایستگی کامل هدایت شد. سال های حضورسیدمحمد پولادگر را می توان به عنوان نقطه عطفی در رشته تکواندو نام برد. در این مدت تمام افتخاراتی را که میتوانستیم کسب کردیم، طلای المپیک را بدست آوردیم و با اقتدار قهرمان جهان و آسیا شدیم. کرسی های مهمی را در اختیار گرفتیم و همواره در تمام رده ها نیز بر روی یکی از سکوی قهرمانی ایستادیم. مهمتر از آن توجه به ورزش بانوان در تکواندو است که در سالهای اخیر پیشرفت قابل ملاحظهای را در گروه بانوان داشتیم، این موضوع اتفاقی نیست و نشان از برنامه ریزی، هدف گذاری و نگاه ویژه فدراسیون و شایستگی زنان کشورمان است که با شجاعت و با حفظ شئونات اسلامی در میادین بینالمللی شگفتی ساز میشوند.
پدر تکواندوی ایران در رابطه با ارتقای سطح فنی آموزش تکواندو تصریح کرد: در سالهای اخیر دوره های آموزشی مربی و داوری بین المللی خوبی در کشور برگزار شده و توجه به بحث آموزش بصورت جدی در حال پیگیری می باشد ولی این دوره ها کافی نبوده و بایستی بصورت مستمر برای ارتقای سطح دانش خانواده تکواندو تلاش کرد.
پیشکسوت تکواندو در پایان در رابطه با مدال تاریخی کیمیا علیزاده در المپک 2016 ریو اظهار داشت: کیمیا دختری 18 ساله است که لیاقت و شایستگیها خود را در تكواندو نشان داد و موفق به کسب مدال برنز در المپیک شد. این مدال تاثیرات زیادی را در باور وزارت ورزش و جوانان دارد و سمبلی برای پیشرفت تکواندوی زنان در ایران خواهد بود.
|