جمعه 1 آذر 1403

کلام روز


امام صادق علیه‌السلام فرمود: مؤمن جز به سه خصلت نیک نشود: فهم عمیق در دین، اندازه‌دارى نیکو در زندگانى و بردبارى بر ناگوارى


تبلیغات



       

آموزشی/ افزایش حجم عضله قلب ورزشکار



شناسه خبر: 72369   چهارشنبه 11 بهمن 1396 - 14:28

در ادامه مبحث قبلی و مطالب ارائه شده در خصوص هایپرتروفی عضلانی که به موضوع افزایش حجم عضلات اسکلتی پرداخت، به افزایش حجم عضلات قلب افراد ورزشکار که در اصطلاح عام موسوم به «قلب ورزشکار» است، می پردازیم.


عضله قلب افراد ورزشکار به علت قرار گرفتن در شرایط استرس حاد ورزشی، در بلند مدت با ایجاد سازگاری در ساختار عضله و با افزایش محتوای پروتئین های انقباضی و غیر انقباضی (تناسبی دقیق در میزان تولید پروتئین های انقباضی و غیر انقباضی وجود دارد) به این نوع از استرس پاسخ می دهد که این پاسخ با عنوان هایپرتروفی فیزیولوژیک قلبی که خود به دو زیر گروه تقسیم می گردد، شناخته می شود.

تمرین مقاومتی (تمرینات با وزنه یا فعالیت های پرشدت و کوتاه مدت) با راه اندازی ساز و کارهای درون سلولی ویژه، باعث افزایش محتوای پروتئین‌های انقباضی و غیر انقباضی عضله قلب در موازات (parallel) سلولهای اولیه شده و در نهایت منجر به افزایش ضخامت دیواره بطن های قلبی می شود. افزایش ضخامت دیواره، باعث افزایش قدرت انقباض پذیری عضله قلب و در نتیجه توانایی بیشتر آن جهت پمپ خون به درون سرخرگها می شود. این نوع از هایپرتروفی به هایپرتروفی فیزیولوژیک درون گرا (کانسنتریک) مشهور است.

تمرین استقامتی (دویدن هوازی یا فعالیت های کم شدت و بلند مدت) با راه اندازی ساز و کارهای درون سلولی ویژه، باعث افزایش محتوای پروتئین‌های انقباضی و غیر انقباضی عضله قلب در امتداد (serial) سلول‌های اولیه شده و در نهایت منجر به افزایش حجم بطن های قلبی می شود. افزایش حجم بطن‌ها، باعث افزایش ظرفیت بطن قلب برای ورود خون بیشتر و در نتیجه توانایی بیشتر آن جهت پمپ خون به درون سرخرگ‌ها در هر ضربان می شود. این نوع از هایپرتروفی به هایپرتروفی فیزیولوژیک برون گرا (اکسنتریک) مشهور است.

جهت پی بردن به اهمیت هایپرتروفی فیزیولوژیک اعم از برون گرا و درون گرا ،کافی است به مفهوم برون ده قلبی(Q) که حاصل ضرب حجم ضربه ای(SV) در ضربان قلب(HR) در یک دقیقه است توجه نمایید. (Q = HR * SV)

هایپرتروفی قلبی کانسنتریک با افزایش قدرت انقباضی بطن و هایپرتروفی اکسنتریک با افزایش ظرفیت و حجم بطن در هر انقباض منجر به افزایش حجم ضربه ای می شوند. به زبان ساده، ایجاد این سازگاری ها با افزایش حجم ضربه ای (SV) در نهایت باعث افزایش برون ده قلبی می شوند.این سازگاری در کنار کاهش ضربان قلب (HR) ورزشکاران که یکی دیگر از نتایج فعالیت های ورزشی است،شرایطی را فراهم می‌نماید که یک فرد ورزشکار با تعداد ضربان قلب پایین تر قادر به انجام فعالیتی شود که افراد عادی جهت انجام آن می بایست ضربان قلب بیشتری را تجربه نمایند.

هایپرتروفی پاتولوژیک که نوع دوم و ناخوشایند هایپرتروفی عضله قلب است و غالبا در بیماران قلبی دارای فشار خون و دیابتی مشهود می باشد و معمولا در اثر تنش های مزمن و مدت دار که به مدت طولانی به بدن تحمیل می شوند، بروز پیدا می کند. این تنش‌ها شامل فشار خون و قند خون بالا و کنترل نشده است که با راه اندازی مسیرهای مختلف به هایپرتروفی پاتولوژیک که در آن میزان پروتئین های انقباضی و غیر انقباضی به صورت نامتناسب افزایش می یابند، منجر می گردند.


تفاوت های ساختاری و بیولوژیک ایجاد شده ناشی از انواع هایپرتروفی:





با توجه به مندرجات جدول و با مقایسه ای ساده و سطحی می توان به سادگی به این نتیجه دست یافت که سازگاری های ناشی از هایپروفی فیزیولوژیک که تحت تاثیر فعالیت های ورزشی مقاومتی و استقامتی که تکواندو نوین و تمرینات صحیح و به روز آن تلفیقی از هر دو نوع تمرینات می باشد با ایجاد هایپرتروفی فیزیولوژیک مناسب باعث بهبود عملکرد قلبی می گردد و در این بین رسالت مربیان با دانش در بهره‌برداری از قابلیت های تمرینات مختلف بر کسی پوشیده نیست.

«حافظ رحیم زاده»
کمیته تحقیقات و پژوهش فدراسیون تکواندو



تاريخ  ارسال:چهارشنبه 11 بهمن 1396 - 14:28

تعداد بازديد: 505

کد:72369-1403




 اخبار مرتبط:





  نظر شما در رابطه با اين خبر
 نام و نام خانوادگی :
 پست الکترونيک:
 شماره تماس:

 آی پی شما:

 
 دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت فدراسیون در وب سایت منتشر خواهد شد.
 پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
 پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
 


 


    امكانات


روز شمار وقایع مهم تکواندو


رويداد پيش رو


گفت و گو


یادداشت


گزارش




صفحه نخست
تاريخچه تكواندو
اعضا هيئت رئيسه
كميته هاي ستادي
هيئت هاي استاني
قوانين كيوروگي
قوانين پومسه
قوانين هانمادانگ
كيوروگي
پومسه
هانمادانگ
كل اخبار
آرشیو اخبار
اخبار استان ها
گفت و گو
گزارش
یادداشت
نشريه تكواندو
بانوان
سازمان ليگ
تیم های ملی
وزارت ورزش و جوانان
کمیته ملی المپیک
كميته آموزش
كميته داوران
كميته مربيان
كميته فرهنگي
كميته استانها
كميته روابط عمومي
كميته روابط بين الملل
كميته مسابقات
كميته آزمون
كميته توسعه همگانی
كميته قضایی
گزارش تصويري
بازيهاي المپيك
قهرماني جهان
جام جهاني
بازيهاي آسيايي
قهرماني غرب آسيا
باشگاههاي آسيا
بين المللي دهه فجر
پاراتکواندو
بازیهای آسیایی
جام باشگاه های آسیا
نظامیان جهان
مرکز جهانی تکواندو
بانک شهدای تکواندو
تالار مدال آوران
تالار افتخارات
دانشگاه علمی کاربردی
پيوندها
ارسال اخبار
پرسش و پاسخ
تماس باما
ویدئوهای تکواندو
جستجو
آئين نامه
اطلاعیه و بخشنامه

آدرس: تهران - خيابان شريعتي - خيابان شهيد ميرزاپور (خيابان سهيل سابق) كوچه شهید طاهری - روبروي مجتمع مسكوني سبحان - فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران
شناسه پستي:
1931747674         تلفنخانه :3-22242441    
ساعات كار فدراسيون تكواندو : شنبه الي چهارشنبه : 00: 8 لغايت 16:00      پنج شنبه : تعطیل

© کليه حقوق خبری و تصويری اين سايت متعلق به فدراسيون تكواندو جمهوري اسلامي ايران می باشد. استفاده از مطالب با ذكر منبع آزاد است.

  
 Free Page Rank Tool